BÜLENT SAYLAM

Savcı, 3 ay verilecek olan sosyal yardım alacakların kapsamının genişletilmesi konusunda Belediye Meclisinde grubu bulunan 4 parti İlçe Başkanlarına randevu talebinde bulunacağını dile getirdi. 

YARDIMLARIN 3 AY DEĞİL HATTA 6 AYA ÇIKARILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Keşan Belediye Meclisinin sosyal yardımlar konusundaki çalışmaları konusunda teşekkür eden Savcı şunları söyledi: “Öncelikle hamallarımıza ve müzisyenlerimize yapılan bu yardımı sonuna kadar destekliyor ve onaylıyoruz STK olarak. Covid 19 dünyada Türkiye’de ve Keşan’ımızda özellikle dezavantajlı bölgelerimizde büyük sıkıntılar yaşattı. Bu zor zamanlarda hamallar ve müzisyenlere biner lira yardım yapılması kim ya da kimler tarafından hazırlandıysa bu karar için kimin eli havaya kalktıysa hepsine teşekkür ediyorum. Kim siyasi kim politik düşünürse düşünsün fakirin evine aş, yemek bin lira ile ihtiyacının bir kısmını karşılaması bizi daha fazla mutlu eder ve bu davranışla da siyasetçi de alkışı alır. Burada Keşan Belediye Meclisini oluşturan AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP tüm partili gruplara tek tek teşekkür ederim. Lakin bu kapsamda da kalmaması lazım diye düşünüyorum. Bizim ayakkabı boyacılarımız da var ikinci el eşya giyim satan insanımız da var. Balık, meyve seyyar satıcılarımız da var. Ekmeğini çöpten toplayarak geçinen kardeşlerimiz de var. Hurdacılık yapan insanımız da var. Lokantalarda çalışan garson kardeşlerimiz de var. Bu tür dezavantajlı kriterlere uyan vatandaşlarımızın da bu kapsama alınması bizi ayrıca mutlu edecektir. Çünkü hamallarımız, müzisyenlerimiz de zor da ama ayakkabı boyacılarımız da zorda.  Biner TL yardım kapsamı genişletilmesi konusunda bizim de bir önerimiz olacaktır. Bir tavsiyemizdir bu. Keşan Belediye Meclisinde grubu olan siyasi parti temsilcileri ile AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP ilçe başkanları bizim randevu taleplerimize olumlu bir cevap verirlerse ziyaret edip bu vatandaşlarımızın da kapsama alınması konusunda ilçe başkanlarımızın ve meclis üyelerimizin desteklerini isteyeceğiz. Bu konuyla ilgili birkaç telefon görüşmem de oldu. Esnafımızın işleri düşmüştür ama günübirlik geçinen denilen vatandaşlarımız artık günün geçirememektedir. İşi, yok aşı yok, sofrada aşının kaynaması lazım çocuklarının karnı doyması lazım. Belki 3 ay verilecek bin TL bu dediklerimize bir çare olamayacak ama en azından bir faydası olacak. Bu yardımların 3 ay değil hatta 6 aya çıkarılması gerektiğini düşünüyorum ama meclisin belediyenin bütçesi elverdiği kadar yardımların yapılması gerektiğini düşünüyorum.” 

ROMAN AYRIMCILIĞI YAPACAKSA EN SON BUNU ALADDİN ÖZTÜRK YAPAR

Şubat ayı meclisinin son anlarında gerginlik hakkında konuşan Savcı konuyla ilgili olarak şunları aktardı: “Roman deyince akla çizi roman gelmemesi lazım akla. Kalın sayfalarca yazılan roman gelmesin akla. Mecliste konuşulanlarda romanlarla ilgili bir konu yoktu. Roman kelimesi de geçmedi. Hatta meclisimiz çoğunluğu roman olan müzisyen ve hamallarımıza yardımı konuşuyorlardı. Meclis üyelerimiz Aladdin Öztürk ve Müslim Çekiç’in aralarındaki konuşmadan konu buralara geldi.  4 parti temsilcisi var mecliste var. Meclisin bazı zamanlar güllük gülistanlık geçeceğini söyleyemeyiz. Ben önümüzdeki dönemde ittifakların olmayacağını bütün partilerin kendi adaylarıyla seçimlere gireceğini tahmin ediyorum. 25 belediye meclis üyemiz var 25’i de bizim üyemizdir. Mecliste pozitif ayrımcılık anlamında bulunan Abdi Kıyakoğlu ile Müslim Çekiç bizim camiamızdandır ama camianın insanların almış olduğu bir sorumluluk vardır. Bu tür baskılarda hemen ön yargılara kapılmamamız lazım. Bu algılardan kurtulmamız lazım. Bu tür kısır kavgalar ve olmayan kelimeler Keşan’ımıza, Keşanlılara ve özellikle de Roman kardeşlerimize zarar verir. Roman deyince bizim bir neşe rozetimiz var. Öteleyici, ötekici olunmaması lazım.  Romanlarla ilgili bir ayrımcılık olsaydı mecliste 2 roman meclis üyemiz olmazdı. Burada bir yanlış anlaşılma olmuştur bana göre Müslim bizim kardeşimizdir. Bir Roman ayrımcılığı yapacaksa en son bunu Aladdin Öztürk yapar. Meclis abi kardeş şeklinde 3 sene boyunca sükunet içinde görevlerini yapmalarını isterim. Eğer kavga olacaksa bunu halkımızın menfaati için yapmalarını isterim.  CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan küfrü Romanlardan öğrendim diye bir söylemde bulundu. Bizi sevecen anlatırken bizim dostu olduğunu anlatırken bizi kötü örnek göstermenin anlamı yok. Bizde imam da var, vaiz de var. Doktor da var subay da var. Muhakkak her toplumda küfür eden var. o örnek iyi olmadı. Şunu deseydi. Romanlar bizim kardeşimizde orada roman kelimesi geçmedi, bizim roman yöneticilerimiz de var. Hatta ben ondan şu mesajı vermesini de beklerdim. Bir yanında Roman yöneticisi olsun bir yanında da Roman meclis üyesi olsun fotoğrafı öyle vermesini isterdim. Fotoğraftan gören anlardı. Bizi iyi anlatırken sopayla kafamıza vurulmasının anlamı yok. 

Savcı, İnsanların zor durumda olduğu bu dönemde, siyasetçilerin, kanaat önderlerinin bu sorunların nasıl çözüleceği konusunda adımlar atması gerektiğini söyledi.