BÜLENT SAYLAM

Bölgede yaşayan ve tatil için gelen vatandaşlar, geçen cumartesi günü öğlen saatlerinde yüzmeye gittiklerinde, deniz yüzeyinin yağ ve köpük tabakasıyla kaplanması karşısında şaşkına döndü. Sazlıdere Sahili’nde kirliliğin sadece bir bölgede değil; farklı bölgelerde de yaşandığı öğrenildi. Kirliliğin korkutucu boyutlara ulaşmadan tedbirlerin alınması gerektiği ifade edildi.

FSRU İNŞAAT ÇALIŞMASIYLA BİRLİKTE BAŞLADI

Deniz suyunun kirlenmesi konusunda tepkilerini dile getiren vatandaşlar, şunları söyledi: “Denizin yüzeyi, yağ ve köpükle kaplandı. Yaşanan kirliliğe anlam veremiyoruz. Biz yıllardan bu yana Sazlıdere Sahili’ne geliyoruz ama hiç böyle bir kirlilikle karşılaşmamıştık. FSRU Limanı inşaat çalışmasıyla birlikte istenmeyen görüntüler oluşmaya başladı. Yetkililerin yaşanan kirliliğin nedeniyle ilgili bölgeye gelip, gerekli incelemeleri yapmasını istiyoruz. Kirliliğinin nedeninin araştırıldıktan sonra kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz.”

KİRLİLİK DEVAM EDERSE, KİMSE YÜZEMEZ HALE GELECEK

Vatandaşlar, yaşanan kirlilik ile ilgili sözlerini şöyle tamamladı: “Deniz yüzeyindeki kirlilik bu şekilde devam ederse, gelecek süreçte kimse burada yüzemez hale gelecek. Biz, Saros Körfezi’nin kirlenmemesi ve kirletilmemesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Biz, gelecek nesillere temiz bir doğa ve temiz bir çevre bırakmak istiyoruz. Saros’un yok olmaması adına herkesin taşın altına elini koymasını istiyoruz. Saros yok olduktan sonra yeniden eski haline getirilmesi mümkün değildir. Bundan ötürü de, Saros için şimdiden gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor.”