HABER MERKEZİ

Yangında 4 hektarlık ormanlık alan zarar görürken, mahkeme emsal olabilecek bir kararla Arif Ö.’yü, ‘ağaçlandırma bedeli’ ve ‘söndürme gideri’ olmak üzere 155 TL tazminat cezasına çarptırdı.  

Olay, geçen yıl Ağustos ayında Sazlıdere Köyü’nde meydana geldi. Arif Ö., evine yakın ormanlık alanda hurda demirleri için eski kanepesini yaktı. Kanepeden sıçrayan kıvılcımlar ormanlık alanda yangına neden oldu. İhbar üzerine bölgeye Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 34 görevli ile 16 araç sevk edildi. Yangın, 4 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yangında 4 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Yangını çıkardığı belirlenen Arif Ö., jandarma tarafından yakalanarak, gözaltına alındı. Arif Ö., sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Arif Ö.’nün, Keşan Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanması devam ederken, Keşan Cumhuriyet Savcılığı’nca farklı bir soruşturma da yürütüldü. Mahkeme tarafından Arif Ö., 121 bini ‘ağaçlandırma bedeli’, 34 bini ise ‘söndürme gideri’ olmak üzere 155 bin TL tazminat cezasına çarptırıldı. Mahkemenin verdiği kararın diğer orman yangınları için emsal teşkil etmesinin beklendiği bildirildi.