MEHMET AYTAÇ

“ADALET SADECE TABELADA KALDI”

Siyasete 1996 yılında Refah Partisi’nde başladığını söyleyen Selim Uyar, daha sonra Ak Parti’de yoluna devam ettiğini kaydetti. Ak Parti’den neden ayrıldığını açıklayan Uyar; “Ak Parti’den dönmemizin sebebi, artık gittiği çizgiden dolayı oldu. Normalde çıkış amaçları, misyonu farklıydı. Haktan, hukuktan, adaletten bahsediyorlardı. Adalet, artık sadece tabelada kaldı. Gerçeğe yansımadı, bundan dolayı biz de Fatih Erbakan hocamızın kurduğu Yeniden Refah Partisi’ne geçtik. Orası apayrı bir yer. Davasını bilen, davayla içerikli bir parti” dedi.

“PANDEMİDE HALKIN YANINDA DURULMADI”

Bülent Saylam’ın, pandemi döneminde hükümetin ve Keşan Belediyesi’nin önlem ve katkıları konusunda sorusunu yanıtlayan Uyar, şunları söyledi: “Pek etkin olmadılar. Çünkü hazırlıksız yakalandılar. Halkın içinde pek olmadılar. Mesela milletvekili hiç halkın içinde olmadı. Pandemi süresince onlar da evlerde saklanmak zorunda kaldılar. Halkın içinde sosyal mesafeyi koruyarak daha çok olabilirlerdi. Keşan’ın, Trakya’nın sorunu çoktu. Keşan ‘çok iyi’ dendi. Aslında öyle bir şey yoktu. Herkes geçim sıkıntısı çekti. Esnafın hali kötüydü, kahvehaneler, işyerleri aylarca açılmadı. Onların hali hatırı sorulmadı o dönemde. Çok eksik kalındı. Desteklemeler son haziran ayına girerken yapıldı. O da üç ay boyunca verildi 1000’er lira olarak. Diğer şekilde borçlandırarak oldu yardımlar. Mesela esnaf kefalet veya bankalardan kredi çekilerek insanlar o süreci atlattı ama şu an kriz daha da büyüyecek çünkü ödemeler kapıya dayandı. Kömür fiyatları uçtu. 1200 TL kömür oldu, kozalak 30 TL oldu. Neden bu kadar arttı bu fiyatlar bilmiyoruz. Halkın içine girilmediği, bu sorunlar çıkarılmadığı sürece sorunlar büyüyor. Her şey güllük gülistanlık gösteriliyor. Öyle bir şey yok. Türkiye’nin hali ortada. Kendi durumları iyi diye, halkın durumunu da öyle sanıyorlar. Halkın durumu öyle değil. İnsanlar günü birlik geçiniyor. Hepimiz günü birlik geçiniyoruz. Sorun çok büyük. Bu gittikçe de artacak. Fiyatlara durmadan zam geliyor. Çünkü Türkiye’de üretimle ilgili hiçbir şey bırakılmadı. Dışa bağımlı bir üretim var.”

“İŞKUR’DAN İŞÇİ ALIMLARINI AK PARTİ YÖNETİCİLERİ BELİRLİYOR”

Yeniden Refah Partisi’nin Keşan’daki faaliyetlerinden de bahseden Uyar, partiye ilgilin her geçen gün arttığını ve çok fazla talebin olduğunu bildirdi.

Uyar, İşkur üzerinden işe alımlarda adaletin olmadığını savunarak şöyle dedi: “İnşallah yeni yerimize geçtiğimiz zaman daha da artacak üye sayımız. Herkesin yakındığı konu adaletsizlik. Eşit dağılım yok. Ahlak da bozuldu bizde. İşkur da normalde devletin bir kurumu olduğu için adalet dağıtılması lazım. Ama ilçe teşkilatları isim vererek orada bekleyen kardeşimizin hakkına giriyor. Bu durum herkes tarafından biliniyor, yöneticiler işçi sokuyor. Aslında İşkur’da görevli arkadaşlar devletin Ömer’idir. Bunun farkında olursak dışarıda Ömer aramaya gerek yok. İşin hak edene, ehline verilmesi lazım. İş hak etmeyene verildiği zaman sorunlar çıkar. İlçe yönetiminin, işe alımlarda çok baskısı var. Bunlar ilçe teşkilatlarının kendi verdiği isimlerle oluşuyor. İşkur’da bekleyen bir kardeşimizin, ilçe teşkilatında bir tanıdığı olmadığı takdirde işi olmuyor. Bu sefer bu arkadaşın hakkına giriliyor. Vatandaş orda umutlarla bekliyor, iş çıkacak, iş bulacağım diye ama buradan verilen isimler olduğundan dolayı onun önüne geçiliyor. Biz partinin içinde yer aldık. Ben bunları çok iyi biliyorum. Her zaman da bunun savaşını verdik. Dedik ki bizler İşkur’un işine karışmayalım. Biz ilk önce inançlı insanlar, adaletin olması için, bir diğer müslüman kardeşimizin hakkına girmememiz lazım. Şu an her şey çoğaldı. Zam, faiz, uyuşturucu, zina arttı. Hem muhafazakârız diyoruz hem de bunlar oluyor. Bizler, ahlak çöküşüne geçtik şu an. Her şeyin bir gözden geçirilmesi lazım. İktidara geldikleri dönemle şimdiki dönem arasında çok büyük farklar oluştu.”

“SU BORÇLARI BİR KEREYE MAHSUS AFFEDİLİP KARTLI SİSTEME GEÇİLMELİ”

Saylam’ın, Keşan Belediyesi’nin neler yapması gerektiği sorusunu da yanıtlayan Uyar, belediyenin birikmiş su borçlarını bir defaya mahsus olmak üzere affetmesi gerektiğini söyledi. Uyar, şu açıklamayı yaptı: “Belediye başkanı çalışkan. Çalışıyor ediyor ama bana göre gereksizlikler var. Mesela çarşıdaki heykeller gereksiz bence. Bunlara yatırılan para tarım ve hayvancılıkla ilgili projelere yatırılabilirdi. En azından OSB açılana kadar iş imkânı sağladır. Seracılık yapılabilirdi. Keşan diğer Ak Parti’li belediyelere çiçek satabilirdi. Halka ekmek kapısı açılır. Keşan çok güzel bir seracılık bölgesi olur. İstanbul’a iki adım yerdeyiz. Malımızı satabiliriz. Bu yatırımlar halka yapılması lazım. Bütün herkesin belediyeye su var. Bu borcu bir kereye mahsus affedip, daha sonra herkesin dijital kartlı sisteme geçilmesi sağlansaydı belediyenin her gün kasasına para girmesi sağlanırdı. Borçlar yapılandırılıyor. Yapılandırıldı ama borç duruyor. Bugün ödemedin, yapılandırma bozuldu. Yine borç artacak. Zaten insanların maddi sıkıntıları var. Bunu Ak Parti’nin Ağrı Belediyesi yaptı. Bütün herkesin su borçlarını affetti ve herkes sonra kartlı sisteme geçti. En azından belediyeye artık kimsenin borcu olmaz ve belediyeye devamlı akış olurdu. Senin bir kere sildiğin para, sana devamlı geri gelmeye başlardı. Borç sürekli büyüyor. Bunu hiç alamamaktansa bir kerede bu kangreni kesersin. Sonrada artık herkes önceden ödemeyle suyunu alır. Ve sürekli gelir elde etmeye başlarsınız.”

“KARALAMAK İÇİN SİYASET YAPMIYORUZ”

Uyar, Keşan’daki muhalefet partilerinin sessizliği, seçim barajı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konularında sorulan sorula ise şu yanıtları verdi: “Biz gördüğümüz sorunları değerlendiriyoruz. Keşan’ın sorunları apayrı ama en büyük sorun halkın tenceresinin nasıl kaynadığıdır. Bizler bunun formülünü bulmamız lazım. Birbirimizi yiyerek değil. Ben siyaset yapacağım diye karalama yapmam. Çözüm üreterek siyaset yapmak lazım. Biz de çözüm üretiyoruz. Bizim çözümümüz üretim. Üreterek sorunları çözeriz. Seçim barajı konusunda Tayyip Erdoğan, kendisi için her şeyi yapıyor diyorum. Dışa bağımlılık politikası uygulanıyor. Sistemde bir şey yok. Başkanlık sistemi güzel bir sistem. Ama kendileri beceremedi bunu. Bu sistem devam edebilir. Onlar yönetemediler. Boyunduruğu çıkarmak lazım, üretim yapmamız lazım. Biz dışa bağımlıyız. Aldığımız her şey dışarıdan geliyor. İnsanlar yalan haberlere kandırılıp uyutuluyor. Şu an her şey yalan haber. Biz hiç bir şey yapmıyoruz. Yapmış gibi gösteriliyor ama yapmıyoruz.”

Detaylarını Medya Keşan internet platformları, Saros TV ve Youtube’den izleyebileceğiniz Medya Cafe’nin yeni bölümü, 3 Kasım Çarşamba günü yayınlanacak. Programa, Keşan Belediyesi Meclis Üyesi ve Keşanspor Başkanı Nehir Gergin konuk olacak.