MEHMET AYTAÇ

“MAHALLE HALKININ HAYKIRIŞINI HİÇ BİR İKTİDAR YETKİLİSİ DUYMADI”

Dün partinin ilçe merkezinde düzenledikleri basın toplantısında, taş ocağının faaliyetleri ve Keşan Belediyesi’nin bu konudaki tutumunu eleştiren SOL Parti Keşan İlçe Yönetimi’nin açıklaması şu şekilde: “İlçemizin Aşağı Zaferiye Mahallesi Belkoop mevkiinde faaliyetine devam eden taş ocağı, doğaya ve çevreye duyarlı Keşan halkı, çevreye verdiği her türlü rahatsızlıktan en çok etkilenen Belkoop ve Atakent’te yaşayan mahalle halkı, Sol Parti olarak bizim de içinde yer aldığımız her türlü itirazlara, eylem ve etkinliklere rağmen bir ayı aşan bir zamandır yasa tanımaz biçimde faaliyetini sürdürmektedir. Bu zamana kadar mahallede yaşayan halk, rahatsızlığını dile getirmek için ortaya koyduğu haykırışını, çırpınışını ve itirazını ne yazık ki hiçbir siyasi iktidar yetkilisine duyuramamıştır. Hiçbir siyasi iktidar yetkilisin sesi soluğu çıkmamıştır.”

“NEDEN HEMEN DUR DENMİYOR?”

Sol Parti Keşan İlçe Yönetimi, açıklamasının devamında Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun, Belediye Meclis Toplantısı’nda konuyla ilgili sözlerine de değindi. Sol Parti’nin açıklaması şöyle devam etti: “Ancak belediyenin Nisan ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bunca zamandır Keşan kamuoyunu meşgul eden bu olay karşısında rahatsız olmuş olacak ki ilk defa basına konu ile ilgili açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada çevreye karşı duyarlılığını ve hassasiyetini belirterek vali ve BOTAŞ yetkilileri ile görüştüğünü ve bayrama kadar faaliyetine son verilecek şeklindedir. Burada hemen şu soruları sormak gerekiyor. Sayın başkan, bir aydan fazladır orada bir doğa katliamı var. Çevre ve doğa hassasiyetinizi de anlayarak neden bu çevre katliamına hemen dur denilemiyor da bayram sonrası bekleniyor? Mahallede yaşayan halkımızın bir ayı aşan bu zaman zarfında yaşadığı korku, endişe, gürültü kirliliği, tozuşma dolayısıyla pencere cam açamama, balkonunda oturamama, çamaşırını asamama, çocuğuyla, hastasıyla, yaşlısıyla, sağlıksız bir ortamda ve her an patlatma anında neler yaşayacağı korkusuyla yaşaması BOTAŞ’ın çıkaracağı taştan daha mı önemsiz veya daha mı değersiz?”

“İNİSİYATİF BOTAŞ’TAMI?”

Sol Parti Keşan İlçe Yönetimi’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Tüm bu yaşananlar göz önüne alınarak bu katliamın bayram sonrası değil, hemen bugün kapatılması gerekmiyor mu? Başkanın bu açıklamasından bu süreyi belirleyenin BOTAŞ olduğu ve inisiyatifinin de BOTAŞ’ta olduğu anlaşılmaktadır. Kısacası kendine yetecek taşı çıkarana kadar süre belirleyebiliyor. Buradan şu da anlaşılıyor ki eğer ihtiyacı olan taşı o süreye kadar çıkaramazsa süreyi uzatabilir. Ancak unutulmaması gereken bir konu da şu an işleyen bir yargı süreci vardır. Yargıdan her an durdurma kararı çıkarsa onay veren yetkililer, bu sefer yargı kararına istinaden kapatmak için hemen yetkilerini kullanacak mı? Yoksa keyfiyet devam mı edecek? Bundan sonra yaşanacak herhangi bir olumsuzluğun sorumluluğunu kim üstelenecek? O çevrede yaşayan halkın tüm bu olumsuzluklardan kurtulup sağlıklı, huzurlu, güvenli bir yaşam sürdürmeleri için daha net, daha sahici tutum içinde olmalı, halkın ve doğanın yanında yer alarak ocak hemen kapatılmalıdır.”