SONGÜL KONAR

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ile birlikte saat 13.00 sıralarında sosyal hizmet çadırını ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Sosyal hizmet çadırında gerçekleştirilen çalışma hakkında bilgi veren Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, göreve geldikleri günden bu yana 153 bin parça eşya yardımını kabul ettiklerine dikkat çekti.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİ İLE EŞYA BAĞIŞLAYAN VATANDAŞLARIMIZI AYNI ÇADIRDA BULUŞTURUYORUZ”

Çeşitli bölgelerde sıklıkla kurulan sosyal hizmet çadırında ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmayı amaçladıklarını ifade eden Helvacıoğlu, “Burada aslında; ihtiyaç sahipleri ile eşya bağışlayan vatandaşlarımızı aynı çadırda buluşturuyoruz. Vatandaşlarımızın evlerinde giymedikleri ve kullanmadıkları, ancak kullanılabilir durumdaki eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz sosyal mağazacılık anlayışıyla bu faaliyeti başarıyla yürütüyor. Müdürlüğümüze kadın-erkek, yaşlı-çocuk kıyafeti ile ayakkabısına hatta oyuncak ve ev eşyasına kadar bağışta bulunan duyarlı vatandaşlarımıza da sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bağışlanan her ürün ve eşya yıkanıp, ütülenip kullanılabilir hale getirildikten sonra mağaza düzeninde kurulmuş çadırımızda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor” dedi.

“SİZİN KULLANMADIĞINIZ EŞYALAR BAŞKALARININ ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞU EŞYALAR OLABİLİR”

Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Malumunuz; kış aylarına girilmesiyle kullanılmayan eşya çadırımıza daha da fazla talep olacak. Göreve geldiğimizden bu yana 1,5 yılda kullanılmayan eşya birimimize 153 bin parça eşya yardımı yapıldı. Bu sayıları daha da artırmak için vatandaşlarımız ile birlikte gayretli çalışmalara devam edeceğiz. Hem ihtiyaç sahiplerine hem de ihtiyaç fazlası olan vatandaşlarımıza sesleniyoruz; herkesin evinde kullanmadığı eşyalar vardır. Sizin kullanmadığınız eşyalar başkalarının çok ihtiyaç duyduğu eşyalar olabilir. Ama burada önemli bir ayrım yapmalıyız. Eğer verilecek eşyayı kendimiz de çekinmeden giyebilecek ve kullanacak durumdaysak bağışlayalım. Burası ihtiyacımızın kalmadığı ancak kullanılabilecek durumdaki eşyaları verebileceğimiz bir yer. İhtiyacı olan vatandaşlarımız da çekinmeden ücretsiz şekilde buradan ihtiyaçları oranında eşya alabilirler. Kullanılmayan eşya çadırımız, örnek bir birliktelik ile Keşan’ın sosyal anlamda simgesi haline gelmiştir. Buradan bir kez daha; ‘Paylaşmak güzeldir’ diyoruz.”

Başkan Helvacıoğlu’ndan sonra söz alan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ise şunları söyledi: “Evlerinde kullanılmayan eşyaları olan vatandaşlarımız, bizlere de belediyemizin 153 numaralı hattına da ulaşabilirler. Bu eşyaları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmamız lazım. Evde herkesin mutlaka kullanmadığı, giymediği eşyaları olabilir. Vatandaşlarımızın çadırımıza kullanmadığı eşyaları getirmesini bekliyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız bu çadıra gelip ihtiyacı olan eşyalardan alabilirler. Yardım ve destekleri bekliyoruz. Bu projeyi belediyemiz her mahallede yapıyor. Bizler de destek veriyoruz.”

Sosyal hizmet çadırı 28 Ekim 2020 Çarşamba gününe kadar Cumhuriyet Meydanı’nda hizmet verecek.