BÜLENT SAYLAM

Vatan Partisi’nden ayrıldıktan sonra partileşme çalışmalarını yürüten Milli Demokratik Devrim Hareketi üyeleri, Sosyalist Cumhuriyet Partisi'ni kurduklarını açıkladı. Bahri Vatan, Keşan'dan kurucu üyelerinin bulunduğu partinin Keşan Temsilcisi oldu.

Bir süredir partileşme çalışmalarını yürüten Milli Demokratik Devrim Hareketi, 3, 4, 5 Aralık tarihlerinde Ankara’da 6 Nokta Körler Federasyonu Konferans Salonu’nda kuruluş toplantısı yaptı. Partinin amblemi ve adının kararlaştırıldığı toplantıda, 1. kongreye kadar partiyi yönetecek 41 kişilik Merkez Karar Kurulu belirlenirken, partinin kuruluşunda görev alan ilk üyeler arasında, Keşan'dan da isimler yer aldı.

VATAN KEŞAN TEMSİLCİSİ OLDU

Genel Başkanlığı'na Mehmet Bedri Gültekin'in getirildiği Sosyalist Cumhuriyet Partisi'nde MKK ve Disiplin Kurulu üyeleri de belli oldu. Kuruluşta ilk görev alan üyelerin de paylaşıldığı Sosyalist Cumhuriyet Partisi'nde Keşan'dan bazı isimler bu üyeler arasında yer aldı. Üyeler arasında bulunan Bahri Vatan, aynı zamanda Sosyalist Cumhuriyet Partisi'nin Keşan Temsilcisi oldu. Parti yönetimi, ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret etti.