MEHMET AYTAÇ

Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde düzenlenen törende 34 adet triportör daha hak sahiplerine teslim edildi. Daha önce 116 triportörün teslimi yapılan proje kapsamında böylece toplam 150 araç hak sahiplerine teslim edilmiş oldu.

Törende bir konuşma yapan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, hiç mütevazı olmayacaklarını belirterek; “Türkiye’de ilk defa yaptığımız bu projeyi alnımızın akıyla bitiriyoruz. Hakkımız helal olsun. Keşan’a, memlekete hayırlı olsun” dedi.

“İBB BİLE BU PROJEYİ YAPAMADI”

Keşan’ın adım adım yükseldiğini söyleyen Helvacıoğlu; “Her gün her yere her defasında her etkinlikte bir hareket getiriyoruz. Keşan o kadar alıştı ki neredeyse her gün bir etkinlik yapıyoruz. Her gün bir yenilik yapıyoruz, her gün değişime şahit oluyoruz” dedi.

Keşan’ı her gün yükselttiklerini, Keşan’ın yıldızının parladığını ifade eden Helvacıoğlu, şöyle konuştu: “Bu Keşan’daki illere ve büyükşehirlere yarışan vizyoner çalışmaları, hep sizlerin desteği ile yapıyoruz. Dik durduk, kimseyle dikleşmedik. Allah’ın izniyle projelerimiz tek tek 3 yılda önemli bir şekilde bahsettiğimiz, söz verdiğimiz yüzde 60-70’i bulduğumuz projeler hayata geçiyor. Şahit olduğunuz üzere bu önemli çalışmalara her gün bir yenisini ekliyoruz. İşte bugün yine Türkiye’de örnek gösterilen bir projenin devamını sağlamak için hep beraber bir aradayız. At Arabaları Triportörlere Dönüşüyor Projesi kapsamında 116 tanesini daha önce teslim ettiğimiz araçların bugün de 34 tanesini daha teslim etmiş oluyoruz. Aramızdaki birlikteliğin nişaneleri olan bu hizmetler, bu yatırımlar ve eserler, Türkiye’de birçok belediyeye de rol model oldu. En az 20-30 belediye, proje masamızı aradı, diye bize telefonlar ettiler, kendileri geldiler, takip ettiler. Ama ikinci yapan belediye de yok, yapamıyorlar, yapamadılar. Bizim 50 kat büyüğümüz İBB’nin bile Adalar’da bu işi yapamadığını gördük. Basına düştü her şey. Atımızı da muhafaza ettik, arabamızı da muhafazaya aldık, vatandaşımızı da üzmedik. Babasının oğluna yapmadığı işleri yaptık.”

“TRİPORTÖRLERİN MALİYETİ 50 BİN TL”

Projenin son ayağı kapmasından teslim edilen triportörlerin maliyetinin 50 bin TL’ye yaklaştığını vurgulayan Helvacıoğlu; “Ama helal olsun vatandaşlarımıza, helal olsun camiamıza, vatandaşımızın bereketi artsın. Emeğin, ekmeğin peşinde olanın, üretenin, ekonomiye değer katanın yanındayız. Biraz Keşan’dan sabır istiyoruz. 3 yıl oldu göreve geleli. 3 yıldır hangi belediye, hangi dünya ülkesi, hangi insan, hangi iş insanı, hangi vatandaş, kimin her şey gönlüne göre oldu? Bu ekonomik, pandemi savaş döneminde kimin hayalleri gerçekleşti? Belediyemiz yine de çok güzel işler başarmaya devam etti. Belediyeniz bu zor şartlara rağmen söz verdiği projelerin %70’ini hayata geçirdi” şeklinde konuştu.

“30 YILDIR YAPMADIKLARINI YAPIYORUZ”

Helvacıoğlu, konuşmasının devamında belediye meclis üyelerini de eleştirerek şunları söyledi: “Meclisimizde de eksiklikler yaşıyoruz. Bize yardımcı olmuyorlar. Bugün yanımızda da yoklar. Sizin yanınızda da yoklar. Yazıktır, günahtır, hep beraber olmalıyız. Davet ediyoruz gelmiyorlar. Niye gelmiyorlar? Bu Keşan hepimizin. Keşan sadece AK Parti’nin değil, Cumhuriyet Halk Parti’nin değil, Keşan ve Keşan Belediyesi Keşan halkının. Kimse yanımızda yok. Mustafa kardeşiniz ve ekibimiz her zaman sizin yanınızda olmaya devam edecek. Bundan kuşkunuz olmasın. Canımı vermeye hazırım Keşan’a. Aşkım Keşan dedim ve birlikte dertlendik. Nereye çağırsak bizi yalnız bırakan bir Meclisimiz var. Bunu halkıma da şikâyet ediyorum. Bu mutluluğu sizinle yaşamıyorlar. Dertleri başka şey. 30 yıldır yapamadıklarını yapıyoruz. Keşan’ımıza bir çivi çakanı ellerimiz çatlayıncaya kadar alkışlarız. Keşan’a çivi çakılmadı diyorlar, triportörlerimiz istihdam çivisi. 30 yıldır nerdeydiniz?”

Konuşmanın ardından hak sahiplerine triportörlerin anahtarları teslim edildi. Daha sonra Keşan Belediyesi’nden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne atanan Proje Sorumlusu Aytaç Onur Akay’a, Helvacıoğlu tarafından plaket verildi.