HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Ziyarete, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın yanı sıra İpsala Kaymakamı ve Keşan Kaymakam Vekili Ömer Sevgili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, AK Parti’li İl Genel Meclisi Üyeleri İsmail Keleş ve Halil Bayazıt ile AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ve daire amirleri katıldı. Seraları gezen Vali Kırbıyık ve beraberindekiler, Keşan Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi tarım bölümü öğrencileri ile marul fidanı ekti.

ÖNEMLİ BİR ÜRETİM MERKEZİ VE ROL MODEL OLACAK

Trakya Kalkınma Ajansı ve Keşan Belediyesi’nin iş birliğinde hayata geçirdiği ve son derece önemli olan bir projeyi yerinde incelediklerini ifade eden Kırbıyık, “Önemli bir yatırım ortaya çıkmış durumda. İlimiz tarım şehri. Tarımda ürün çeşitliliğinin sağlanması bizim için çok önemli. Bugün burada seracılıkla ilgili atılacak adımları görüyoruz. Seraların bir kısmında vatandaşlarımız üretime başlamış, bir kısmında bu yıl ilk defa öğrenci alan Tarım Bölümümüzün öğrencilerimiz faaliyetlerine devam ediyor. Belirli bölümlerinde belediyemiz çalışmalar yapacak. Burası önemli bir üretim merkezi ve rol model olacak. Diğer üreticilerimizin de seracılık ile nasıl üretim yapılacağını göreceği bir yer konumunda. Çok önemsiyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

İSTANBUL PAZARINA ÇOK YAKIN BİR YERDEYİZ

Fatma Aksal ise projenin önemine dikkat çekerek, “İstanbul pazarına çok yakın bir yerdeyiz. Bu lojistik anlamda büyük bir avantaj sağlıyor. Projemizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

Mustafa Helvacıoğlu da önemli bir projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını dile getirerek, “Keşan Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı, Keşan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Valiliğimiz, Oda ve Borsalarımız ile İzzetiye Mahallemizde 20 adet sera kurduk. Bir kısmını Tarım Bölümü öğrencilerimizin eğitimine ayırdık. 12 dezavantajlı ailemize üretim imkanı sağladık. 6 seramız da park ve bahçeler birimimizin hizmetinde olacak. Seracılık konusunda rol model oluyoruz. Paydaşlarımızla öncü olacak bir projeye imza attık. Bu önemli projenin altında Keşan’ın birlik ve beraberliği yatıyor. Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi işbirliğinde, hep birlikte hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.