MEHMET AYTAÇ

Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Hasan Ateş, köylü, çiftçi, işçi, esnaf, sanayici ve üreticilerin sıkıntılarının konuşulacağı ve çözüm yollarının aranacağı kurultaya toplumun tüm kesimlerini davet etti.

İL BAŞKANI ATEŞ: “HALKIN MALINA SAHİP ÇIKMAK GEREKİYOR”

Kurultay ilgili bilgi vermek ve vatandaşları davet etmek için gazetemizi ziyaret eden Vatan Partisi İl Başkanı Ateş, Türkiye’de özelleştirme adı altında cumhuriyet kazanımlarının tamamının satıldığını söyledi. Ateş; “1980 yılından bu yana sürdürülen borçlanma ekonomisi sonunda bitti. Biz cumhuriyet devrimiyle başlayan üretim süreçlerinin devam etmesini istiyoruz. Cumhuriyet kazanımlarının yeniden Türkiye’nin malı olmasını istiyoruz. Özelleştirme adı altında cumhuriyetin bütün kazanımları satıldı. Halkın malına sahip çıkmak gerekiyor. Bunun için de üretmek gerekiyor” dedi.

“GENÇLER ÜLKEYİ TERKETMEYE ÇALIŞIYOR”

Türkiye’nin kendi kendine yeten dünyadaki 7 ülkeden biriyken şimdi borca batar olduğunu savunan Ateş; “Tarlalarımız boş kaldı. Gençler ülkeyi terk etmeye çalışıyor. Bunu milli bir hükmet durdurabilir. Üreticinin iktidar olduğu milli bir iktidar durdurabilir. Vatan Partisi’nin programında üreticilerin baş tacı olduğu, iktidar olduğu,  paylaşımın merkezinde bulunduğu bir hükümet var. Biz de düzenlediğimiz bu kurultaylarla hem halkın sorunlarını dinliyoruz, hem de partimizin üretim devrimi programını anlatıyoruz. Her kesimi bu kurultaya bekliyoruz. Bu kurultayların Türkiye genelinde 100 tanesi yapıldı. 3 yıldır devam ediyoruz bu kurultaylarımıza. Keşan da önemli bir üretim merkezidir. Trakya’da da Keşan’dan başlayarak kurultaylarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

“BUĞDAY FİYATLARI UYGUN DEĞİL”

Buğday alım fiyatlarını da değerlendiren Ateş; “Açıklanan buğday fiyatları uygun değil. Mazotun 30 liraya dayandığı bir ortamda buğday fiyatlarının uygun olmadığı ortada zaten. Sadece buğdayda değil, diğer ürünlerin fiyatlarının da günün koşullarına uygun olmadığı ortada. Üreticinin malına yüzde 5 zam yapıyorsunuz ama enerji maliyetlerinin, gübrenin ve diğer girdilerin bir sınırı var mı? Bu halka bir zulümdür. Sorunların çözümü için üretim devrimin ihtiyaç vardır. Bizim programımızda Atatürk devrimlerinin tamamlanması var” ifadelerini kullandı.

ALABAK: “NAMLULAR TÜRKİYE’YE DÖNDÜ”

Vatan Partisi Keşan İlçe Başkanı Çetin Alabak ise, Amerika Birleşik Devletleri’nin, Yunanistan’da kurduğu askeri üsleri eleştirerek; “ABD, Yunanistan’dan Güney Kıbrıs’a kadar 8-9 yerde üsler kurdu. Bunlar Yunanların güvenliğini sağlamak için değil, Türkiye tehdit etmek için kuruldu. Namlular Türkiye’ye çevrilmiş durumda. Karadeniz’de, Irak’ta, Suriye’deki üsler bizleri tehdit ediyor. Biz Keşan’da üreticiler olarak, esnafıyla, çiftçisiyle bu kurultayı yapmamızın sebebi bu. Yunanistan’daki Amerikan tehdidine karşı Keşan’da da nöbetteyiz, dimdik ayaktayız. Amerikan tehditlerine boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Gazetemizi ziyaret eden Vatan Partisi İl Başkanı Hasan Ateş, Keşan İlçe Başkanı Çetin Alabak, Edirne İl Sekreter Vekili Gürol Bora Ateş, Keşan İlçe Yöneticisi Şükrü Özer, Öncü Gençlik Kolları İl Başkanı Yağmur Biçen ve Öncü Gençlik Kolları İl Yöneticisi Melike Ozen, editörümüz Mehmet Aytaç ile görüştüler.