SONGÜL KONAR

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Başkan Yardımcıları Yakup Balcı, Mustafa Altay, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik ve belediye zabıta ekipleri Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan apartmanlara ve işyerlerine maske dağıttı. 

“BÜTÜN KEŞAN’A 10 GÜN İÇİNDE MASKE DAĞITMA PLANIMIZ VAR”

Keşan’da toplam 125 bin maske dağıtımı yapacaklarını ifade eden Başkan Helvacıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bugünkü hedefimiz 4 bin maske dağıtımı. Her gün vatandaşımıza maske dağıtıyoruz. Dağıtığımız paketlerin içinde 5’er maske, sabun, steril mendiller, imsakiye var. Kurtuluş Caddesi’ndeki apartmanlarımıza ve işyerlerine 4 bin maske dağıtılacak. Vatandaşlarımız ‘bize maske gelmiyor’ diyebilir. Bütün Keşan’a 10 gün içinde maske dağıtma planımız var. Halk Eğitim Merkezimiz ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ile 125 bin tane maske üretimimiz devam ediyor. Keşan’a 125 bin maske dağıtacağız. Aynı anda herkese dağıtamıyoruz, elimizden geleni de yapıyoruz. Çok acil ihtiyacı olanlar 153 hattımıza ve belediyenin sosyal medya hesabından iletişime geçebilirler. Bu şekilde onlarca apartmana maske gönderdik. Acil olarak eczaneye veya markete çıkmak isteyen vatandaşlarımıza da maske gönderdik. Elimizden geleni yapıyoruz.”

“KEŞAN’DA CUMA GÜNÜ VAKA YOKTU”

Başkan Helvacıoğlu, maske dağıtımı sırasında Koronavirüs ile ilgili önemli bilgileri paylaştı. 

Helvacıoğlu, önlemlerin işe yaradığını, geçtiğimiz Cuma günü vakaya rastlanmadığını ifade ederek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Önlemleri almaya çalışıyoruz, maskeleri gelen müşterinize verir veya siz kullanırsınız. Önlemler işe yarıyor. Dün Keşan’da ilk defa vaka yoktu. Başarılıyız, iyiydi, sıfır vakaydı. Taburcu olan kişiler artıyor. Bu konuda Keşan’da başarılı bir çalışma var. Hasta sayısı geriliyor. Hasta sayısı Edirne çapında da geriliyor. Dün Keşan’da ilk defa şüpheli vaka yoktu. Hastanede yatan çok az vatandaşımız kaldı. Taburcu olmak için iyileşme yolundalar.”