MEHMETAYTAÇ

Celal Narin’in açıklaması şu şekilde:

“Keşan’daki En Yüksek Mülki Amirliğe Açık Mektuptur

Keşan Karanlıkdere 700 Evler Tokilerin yanından Yenimuhacir’a giden ara ve kısa yol, Keşan İlçe Trafik Komisyonu kararı ile Tokilerin bitiminden itibaren Yenimuhacir yönüne trafiğe kapatılmış. Yenimuhacir Belediyesi de aynı tarihlerde Yenimuhacir tarafından yolu kapatmış. Fakat bu kapatmalarla ilgili ne Yenimuhacir Belediyesi ne Keşan İlçe Trafik Komisyonu, ne Keşanlılara, ne Yenimuhacir’a ne de kamuoyuna hiçbir açıklama yapılmamıştır.

Yol hangi gerekçe ile ne zamana kadar kapatıldı? Buradaki gerekçe güvenlik ise nerenin ve kimin güvenliği?  Yolu kapatarak güvenlik sağlanacak mı? Güvenliği sağlamanın başka yolları yok mudur?  Burada muhtemelen Yenimuhacir’in güvenliği ile ilgili düşünceler söz konusu gibi görünüyor. Yenimuhacir’da yaşayan insanlar, yolları kapanmadan güvenliklerinin sağlanmasını hak etmiyorlar mı? Vergilerini mi vermemişler? Askerliklerini mi yapmamışlar?  Devlet Anayasa gereği tüm vatandaşların can ve mal güvenliğini yollarını kapatmadan da sağlamak zorunda değil midir?

Alış veriş merkezleri açık, düğün salonları açık, pazar yerleri açık, lokantalar, kahvehaneler açık, pastaneler açık, şehir içi, şehirler ve uluslar arası toplu taşıma sistemleri açık, tüm resmi ve sivil iş yerleri açık, ama Keşan Yenimuhacir arasındaki ara yol kapalı. Sizce de garip değil mi? Bir terslik yok mu? Ha bunları söylerken hiçbir yerin kapanmasını asla istemiyorum. Tedbirlerimizi alarak bu illetten kurtulacağız. Ama yolları ya kapatarak olmayacağı da belli.

Bir başka ihtimal de korona virüsü olarak akla gelebiliyor. Koronanın Karanlık Dere yolundan başka yollar da bildiği sağır sultanın bile malumudur.

Bilmeyenler için kısa bir bilgilendirme de yapalım. Keşan ‘dan Yenimuhacir’a bu ara yoldan gidildiğinde, yol yüzde kırk ila yüzde elli arasında kısalıyor.

Ben Yenimuhacir doğumlu olup, atalarım ve baba evim Yenimuhacır’dadır. Kah Yenimuhacir’da kah Keşan’da yaşamaktayım. Dolayısı ile bu yolu çok kullanan Yenimuhacirlılar’dan yalnızca biriyim.Yukarıda saydığım nedenlerden dolayı bu yolun bir an önce trafiğe açılmasını arz ve talep ediyorum.”