SELÇUK GEZER

“NEREDE BU ASLAN PAYI?”

Edirne İl Özel İdaresi’nin 2021 yılı bütçesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Vural, “Keşanlı 5 İl Genel Meclisi üyesi, ‘Keşan, aslan payını alacak’ demişti. Bu söylem bizleri mutlu etti. Ancak, Keşan’a ayrılan pay, Enez kadar bile olmadı. 5 İl Genel Meclisi üyesine soruyorum; nerede bu aslan payı? İlçeler bazında en büyük payı Uzunköprü almıştır. Keşan, 2021 yılı bütçesinden umduğunu bulamadı. Keşan’a daha fazla hizmetin ve bütçenin ayrılmasını canı gönülden istiyoruz. Ama bu arkadaşlarımızın aklında ne plan ne proje ne de çalışma hırsı var! Bu arkadaşlarımız sadece şov yapıyorlar. Bütçe görüşmelerinden önce, İl Genel üyeleri muhtarlarımızla bir toplantı yapıp neler yapılması gerektiğini sordular mı? Böyle bir çalışma içinde de olmadılar. Keşan’da 3 köyümüzde kanalizasyon sorunu var ve bunun artık çözüme kavuşmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“KEŞAN İÇİN BİR ŞEY İSTEMEYİ BİLMİYORLAR”

Keşan’da yapılması gereken çok iş olduğunu dile getiren Vural, Ağlamayan çocuğa mama verilir mi? İl Genel üyelerimizde, Keşan için bir şey istemeyi bilmiyorlar. Plan ve bütçeye, Keşan için herhangi bir şey sunuldu mu? Keşan, Edirne’nin en büyük ilçesi konumunda ama istenen payı alamadığını görmekteyiz. Keşan’ın 45 köyü var ve yapılması gereken çok iş var. CHP’liler sürekli olarak, yerelde iktidar olduğunu dile getiriyor. Elinizi ve kolunuzu bağlayan yok. Köylerimizin eksikliklerini biran önce giderin. Bunların plan ve projeleri de yok. AK Partili meclis üyelerimizde rotayı şaşırdılar. Köylerimizde yapılan eksiklikler varsa, bunu ilçe başkanımıza verilecek, o il başkanına ve milletvekilimize vererek, sorunları çözümü kavuşturacak” diye konuştu.

İl Genel Meclisi üyelerinin bölgeye hizmet konusunda daha fazla performans sarf etmeleri gerektiğini söyleyen Adnan Vural, il genel meclis üyelerinin, görevinin kırsal kesime hizmet etmek olduğunu hatırlatarak, işlerini gönülden yapmaları gerektiğini kaydetti.