BÜLENT SAYLAM

Kadem, YENKÜLDER olarak 2017 yılından beri burs alan öğrenciler ve Yenimuhacir İlköğretim Okuluna yapılan yardımlarla beraber toplamda yaklaşık 100 bin TL eğitim öğretime destek sağladıklarını söyledi. Kadem, “YENKÜLDER çatısı altında başlatılan bu iyilik hareketinin daha da büyümesini ve 2021-2022 eğitim öğretim yılında hem eğitim gönüllüsü hem de burs verdiğimiz öğrenci sayımızın ikiye katlanmasını arzu ediyoruz. Eğitim gönüllüsü dostlarımızdan isteğimiz ve ricamız, sizler gibi yüreği sevgi ve merhamet dolu insanları aramıza katmanızdır.” dedi.

YENKÜLDER’İN TÜZÜĞÜNDE EĞİTİME DESTEK MADDESİ VAR

Kadem, YENKÜLDER’in tüzüğünde eğitime destek maddesi olduğunu belirterek, burs konusundaki açıklamasına şöyle başladı: “Yenimuhacir Kültür ve Dayanışma Derneği (YENKÜLDER) tüzüğünün 8. maddesinde yer alan ‘Eğitime katkı amacıyla beldede başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmesi konusunda aracılık etmek. Yurt içi ve yurt dışı öğrencilerimize gittikleri yerlerde destek olmak, yaşamını kolaylaştırıcı desteklerde bulunmak, akademik çalışmaları desteklemek.’ amaç ve ilkeleri doğrultusunda beldemiz nüfusuna kayıtlı üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinde okumaya hak kazanan başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs verilmesi konusunda derneğimiz bir etkinlik başlatmıştır. Burs etkinliğimize destek veren eğitim gönüllülerimiz beldemizle bağlantısı olsun veya olmasın yurt içi ve yurt dışında yaşayan geleceğe yapılan en önemli yatırımın eğitime yapılması gerektiğine inanan gönlü zengin, ufku aydınlık başkalarının çocuklarını da kendi çocukları gibi sahiplenen engin ruhlu insanlardır.”

HER GEÇEN YIL BURSLU ÖĞRENCİ VE EĞİTİM GÖNÜLLÜ ARTTI

Derneğin yıllara göre verdiği burslar hakkında konuşan Kadem, açıklamasına şöyle devam etti: “2017 yılında bu iyilik hareketi ve hareketin lokomotifi olan 12 eğitim gönüllüsü ve 2 öğrenci ile burs etkinliğimiz başlamıştır. Burs verilen 2 öğrencimizin 10 ay boyunca her ayın 15’inde 300 TL banka hesaplarına yatırılmıştır. Ve toplamda 10 ay boyunca 2 öğrenciye yıllık 6.000 TL burs yardımında bulunulmuştur. 2018 yılında burs etkinliğimiz 24 eğitim gönüllüsü ve 5 öğrenciye ulaştı. 2018 yılındada her öğrencimizin 10 ay boyunca her ayın 15’inde 300 TL banka hesaplarına yatırılmıştır.  Ve toplamda 10 ay boyunca 5öğrenciye yıllık 15.000 TL burs yardımında bulunulmuştur. 2019 yılında eğitim gönüllülerimiz sayesinde büyük bir hız kazanan burs etkinliğimiz 60 eğitim gönüllüsünün desteğiyle 8 öğrenciye ulaşmıştır. Ayrıca öğrencilerimize aylık verilen burs miktarı da 350 TL’ye yükselmiştir. Ve toplamda 10 ay boyunca 8 öğrenciye yıllık 28.000 TL burs yardımında bulunulmuştur. 2020 yılında eğitim gönüllüsü sayımız daha da artmış böylece burs verdiğimiz öğrenci sayımız 10’a yükselmiş ve öğrenci başına verdiğimiz burs miktarı 350 TL olarak devam etmiştir. Ve toplamda 10 ay boyunca 10 öğrenciye yıllık 35.000 TL burs yardımında bulunulmuştur.”

4 YILDA 100 BİN TL BURS VERİLDİ, EĞİTİM ÖĞRETİM YARDIMI YAPILDI

Bursun yanında Yenimuhacir İlköğretim Okulu’nun eğitim öğretim ihtiyaçlarına yönelik destek ve yardımlarda bulunduklarını belirten Kadem, “Bu yılki burs etkinliğimizin 15 Eylül 2021tarihindebaşlayıp 10 ay boyunca aksamadan devam ederek 15 Haziran 2022 tarihinde öğrencilerimizin hesaplarına haziran ayı bursu da yatırılarak son bulması planlanmaktadır. Yeni eğitim gönüllülerinin aramıza katılmasını beklemekte ve arzu etmekteyiz. Ayrıca derneğimiz Yenimuhacir İlköğretim Okulunun eğitim öğretim ihtiyaçlarına yönelik destek ve yardımlarda bulunmuş veya aracı olmuştur. Hepimizin sosyal yaşama ilk adımlarını attığı ve eğitimimizin temelini oluşturan okulumuza destek olmaya devam edecektir. Sonuç olarak YENKÜLDER son dört yılda burs alan öğrenciler ve Yenimuhacir İlköğretim Okuluna yapılan yardımlarla beraber toplamda yaklaşık 100 bin TL eğitim öğretime destek sağlamış ve destek sağlanmasına aracı olmuştur. Bu yardımlarda katkısı olan herkese sonsuz minnet ve teşekkürlerimizi sunarız. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

AYDA 50 TL’YE EĞİTİM HAYATLARINA DESTEK OLABİLİRSİNİZ

Burslara katkı vermek isteyen gönüller için banka bilgilerini paylaşan Kadem, açıklamasına şöyle devam ett: “Eğitim gönüllülerimiz her ay derneğimizin aşağıda bulunan hesabına 50 TL veya yıllık toplam tek seferde 600 TL yatırmak suretiyle öğrenci kardeşlerimizin hayatında fark yaratabilir onun eğitim hayatına destek olabilirler. Eğitim gönüllerimizin arasına katılıp destek olmak isteyenler için derneğimizin hesap bilgileri şöyledir: ‘Alan banka:0064 - Türkiye İş Bankası A.Ş. Alıcı Hesap : TR700006400000113230673183 AlıcıAdı : yenimuhacir kültür ve day’ Beldemiz nüfusuna kayıtlı, 4 yıllık fakülte kazanmış veya halen okuyan üniversiteli sevgili kardeşlerimiz burs almak için lütfen bize müracaat etsinler. Burs etkinliğimiz başladığı günden bu yana 7 öğrenci kardeşimizi mezun etmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyoruz ki onlar doktor, öğretmen, avukat, mühendis, veteriner, iş adamı, sanatçı, bilim insanı… vb. olarak Türkiye Cumhuriyetinin değer ve kazanımlarının teminatı olacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilelebet payidar olabilmesinin tek yolu bilimi ve fenni kendilerine mürşid kabul eden aydın fikirli, çalışkan, azimli gençlerimizdir.”

YENKÜLDER ÇATISI ALTINDA İYİLİK HAREKETİ BÜYÜMESİNİ ARZU EDİYORUZ

2021-2022 eğitim öğretim yılında hem eğitim gönüllüsü hem de burs verdiğimiz öğrenci sayımızın ikiye katlanmasını arzu ettiklerini dile getiren YENKÜLDER Başkanı Selçuk Kadem, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “İlk önce bir fikri, bir hayali mümkün kılan,  birlik beraberliğin sihirli gücüne inanmış, gönlüzengin, ufku aydınlık, geleceğe yapılacak en değerli yatırımın eğitime yapılması gerektiğine inanan değerli eğitim gönüllüsü dostlarımıza ve derneğimize destek veren herkese, derneğimiz ve her ayın 15 veya 17’sinde burs alan öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz. YENKÜLDER çatısı altında başlatılan bu iyilik hareketinin daha da büyümesini ve 2021-2022 eğitim öğretim yılında hem eğitim gönüllüsü hem de burs verdiğimiz öğrenci sayımızın ikiye katlanmasını arzu ediyoruz. Eğitim gönüllüsü dostlarımızdan isteğimiz ve ricamız, sizler gibi yüreği sevgi ve merhamet dolu insanları aramıza katmanızdır. Değerli eğitim gönüllüsü ve desteklerini bizden esirgemeyen çok değerli dostlarımız, kazancınız bol, haneniz ve ömrünüz bereketli olsun. Aileniz ve sevdiklerinizle mutlu ve sağlıklı bir yıl geçirmenizi dileriz.”