BÜLENT SAYLAM

‘Martının Dönüşü’ adlı çocuk oyunu Keşan Belediyesinin sosyal medya hesabından bu akşam saat 21.00’de canlı olarak yayınlanacak.

Oğuz Kaygalak’ın yazdığı ve Aydın Yıldırım’ın yönettiği ‘Martının Dönüşü’ oyununda çocuklara hem edebiyat sevgisinin hem de çevre bilincinin aşılaması işleniyor. Oyunun yönetmeni Aydın Yıldırım ile oyunda rol alan Dündar Kılıç Gülgün oyun hakkında konuştu.

ÇOCUKLARIMIZA NEŞELİ BİR OYUN SERGİLEMEK İSTEDİK

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle oyunu sergilediklerini belirten Yıldırım, “23 Nisan bizim için çok önemli hem çocuklarımıza çok kıymet veriyoruz hem de ulusal egemenliğimizin temsili mekanı olan millet meclisimizin yıldönümü, onun için biz de bir şeyler yapmak istedik. Ben de çocukluğum boyunca TRT zamanında izlediğimiz bütün dünya çocuklarının bir araya geldiği bayram etkinlikleriyle büyümüştük. Onun da bir etkisiyle ortaya sanatsal bir etkinlik bir üretim ortaya koyalım istedik. Özellikle bu pandemi süresince eve kapanmak zorunda kalan çocuklarımıza neşeli bir oyun sergilemek istedik. Yaklaşık 5 seneden beri faaliyet yürüttüğümüz Zerlanis Derneği olarak ‘Martı’nın Dönüşü’ adlı çocuk oyunumuzu Keşanlı çocuklar için bir kere daha sosyal medya üzerinden yayınlamayı istedik. Keşan Belediyesi’nden bu konuda yardım istedik ve sağ olsunlar bizi kırmadılar. Perşembe günü saat 21.00’de Keşanlı çocuklarla oyunumuz buluşacak.”

OYUNDA HEM EDEBİYAT SEVGİSİ HEM DE ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILANACAK

Çevrenin kirlenmesine eleştirel bir yaklaşım olduğunu söyleyen oyunda rol alan Dündar Kılıç Gülgün de oyun hakkında şunları söyledi: “Yeni yetişen nesilin çevre bilincinin aşılanması için oyunu Oğuz Kaygalak kaleme aldı, Aydın Yıldırım sahneye taşıdı. Oyun edebiyatla iç içe giriyor. Çocuklara hem edebiyat sevgisini hem de çevre bilincini aşılamak için adeta bir görev üstleniyor.” dedi.

11 kişilik bir ekipte ise şu isimler şu rolleri oynacaklar:

Yönetmen: Aydın Yıldırım

Dalgacı: Dündar Kılıç Gülgün

Haylaz çocukların lideri: Mert Can Yıldız

Mahallenin haylaz çocuğu: Ahmet Can Çinko

Orhan Veli Kanık: Mehmet Ali Fidan

Kaptan: Melis Çınar

Ruhsuz: Gizem Güloğlu

Neşeli: Berfin Gülmez

Öfkeli: Gözde Şimşek

Kahveci: Emir Can Gezek

Yönetmen Yardımcısı ve Dekor: Kerim Can Aktaryıldız