SONGÜL KONAR 

Keşan Belediyesinin başlatmış olduğu yardım kampanyasına yapılan yardımlar gün geçtikçe artıyor. Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bu zor günlerde yardıma muhtaç vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı, Keşan’da birçok iş insanı yardım kampanyasına destek olurken bir yardım da Keşan Ziraat Odası tarafından geldi. 

“KEŞAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN İSTİYORUZ VE ÖRNEK OLACAK”

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Ziraat Odasına desteklerinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: “Ziraat Odası çorbada tuzları olsun diye, vefa destek kampanyasına katıldı. 2 bin 400 ekmek fişini bize teslim etti. Bizler de aldığımız fişleri kaymakamlığımıza ileteceğiz. Ziraat Odamız 2 bin 400 ekmek fişi ile kampanyamıza destek oldu. Odalar ve Borsaların bu kampanyaya katıldığını görüyorum. Bu bir dayanışma örneğidir. Allah herkesten razı olsun. Evde kal uyarılarına ancak evde kalarak uyarız. Zor durumda olan vatandaşların ihtiyaçlarını evlerine kadar da götürüyoruz. Keşan’da olağan üstü bir durum ilan ettik ve bu kampanyayı hızlandırdık. Belki bizler sokaklardayız ama kimsenin sokakta olmamasını istiyoruz. Ticarete de yardımcı olmaya çalışıyoruz, kampanya konusunda gıdaları herkesten almaya çalışıyoruz. Ziraat Odası’na ve Başkanı Hasan Şen’e yardımlarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. Kampanyamızı arttırıyoruz ki Keşan’da kendi OHAL’imizi, kendi sıkıyönetimimizi, kendi irademizi yapacağız. Keşan Türkiye’ye örnek olsun istiyoruz ve örnek olacak. ‘Evde Kal’ diyoruz. İhtiyacı olanlara gıda paketlerini ve ihtiyaçlarını götüreceğiz. 153-155-156’yı arayarak ulaşabilirler. Aldığım fişleri kaymakamlığımıza ileteceğim, dağıtımı da hep birlikte yapacağız. Belediye olarak organizatörlüğünü yapıyoruz, projeyi yürütüyoruz. Yardımlarımız Odalarımızdan, Borsalarımızdan, Sivil Toplum Örgütlerimizden, İş dünyasından. Sabah bir öğrencimiz aradı ve biriktirdiği okul harçlığını yardım etmek için kullanacağını söyledi, duygulandım. Bu bizim dayanışma gücümüzün ifadesi.”

ŞEN:“KAZANDA BİZİM DE TUZUMUZ OLSUN İSTEDİK”

Başkan Helvacıoğlu’ndan sonra söz alan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen ise şunları dile getirdi: “Belediye başkanımızın yaptığı çağrı doğrultusunda Keşan Ziraat Odası olarak, yönetim ve çiftçilerimiz adına destek verelim dedik. Kazanda bizim de tuzumuz olsun istedik. Başkanımıza bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.”