MEHMET AYTAÇ
Keşan Fırıncılar Derneği Başkanı Saadettin Baygül ve Başkan Yardımcısı Erkan Danacı, dün dernek bürosunda düzenledikleri basın toplantısında yeni tarifeyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Yeni yılda 200 gram ekmeğin 5 TL olacağını bildiren Baygül, “Fırıncı arkadaşlarımıza hayırlı olsun” dedi. Asgari ücretin yanı sıra doğal gaz ve elektrik gibi girdilere yüksek miktarlarda zamların yapıldığını aktaran Saadettin Baygül, maliyetlerin ortalama %50 oranında arttığını ekmeğe ise %25 zam yapıldığını söyledi. Baygül, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı’nda tarifenin onaylandığını belirterek, “Normalde bu zamla da para kazanamıyoruz. Fırıncı esnafımız zarar ediyor. Bizim şu anda kazanabilmemiz için ekmeğin 6 TL olması gerekiyor” şeklinde konuştu.
DANACI: “ÖNCEDEN EN YÜKSEK MALİYETİMİZ UNDU. ŞİMDİ DEĞİŞTİ”
Önceki dönemlerde fırıncı esnafının ana gider kaleminin un olduğunu ifade eden Erkan Danacı ise; “Şimdi ise un arka planda kaldı ve diğer girdi maliyetleri çok yükseldi. Bu zamların yapılmasındaki en büyük etken de un haricindeki girdi maliyetlerinin aşırı artmasıdır. Devlet, unda tahsis un çıkararak gerekli desteği veriyor ama diğer girdilerde destek olmadığı için ekmek fiyatı doğal olarak daha da yükselir” açıklamasında bulundu.