Keşan Belediyesi ve Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) işbirliği ile gerçekleştirilen 2. Keşan-Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali dün başladı.

5 Eylül 2013 Perşembe günü akşamından itibaren Keşan’a gelmeye başlayan bisikletçiler Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde kurdukları çadırlarda konakladılar.

Dün saat 12.00 sıralarında bisikletçilere Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından bir öğle yemeği verildi.

Yemek öncesi gelen misafir bisikletçileri DOÇEK Başkanı Hakan Eşme ile birlikte karşılayan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, burada yaptığı açıklamada festivalle ilgili şunları söyledi: “Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz bisiklet festivalimiz bugün başlıyor. Biz de bugün ilçemize gelen konuklarımıza bir öğlen yemeği veriyoruz. Saat 13.30’da da startımızı vereceğiz. İyi bir katılım olmasından dolayı Keşan Belediye Başkanı olarak kentim adına gurur duydum. Bu konuda DOÇEK Başkanımız hemşehrim Hakan Eşme’ye teşekkür ediyorum. Kendisinin çok emekleri oldu. Geçen sene güzel bir festival olmuştu. Umarım bu yıl da kazasız belasız bir bisiklet festivali olur. Bölgemizin doğal güzelliklerini, deniziyle, doğasıyla dağıyla yöre güzelliklerini ülkemizin değişik yerlerinden gelen insanlara tanıtmayı hedefliyoruz. Bu etkinlik hem spor hem de bir gezi olacak. Ben bütün katılımcılara hoş geldiniz diyor ve iyi bir etkinlik temenni ediyorum.” dedi.


Eşme de yaptığı açıklamada turizmi çeşitlendirmek istediklerini belirterek, “Turizmi sadece denize odaklamak değil bunun dışında yapılabilecek doğa sporlarını da bölgemizde yapmaya çalışıyoruz. Keşan Belediyesi ve DOÇEK işbirliği içinde yapılan bu organizasyonda, bu varolan potansiyeli değerlendirmek ve yerine getirmek için uğraşıyoruz. Bu festival geçen yıl çok büyük ilgi gördü. Süper bir organizasyon ve mükemmel bir katılımdan dolayı bu yıl festivalimiz büyük ilgi gördü. Çok yoğun bir talep oldu. Fakat bu güzellikleri zaman zaman göstereceğiz. İleride değişik programlarımız olacak. Bu festival aynı zamanda <Hayatımızdaki Renkler Solmasın, Saros Yok Olmasın> adı altında özetleniyor. Bu yılki temamız bu şekilde. Korudağ’ın yeşili Saros’un Mavisi olan bu güzel coğrafyayı Keşan’a bütün konuklarımıza ve Türkiye’ye tanıtmak için burada bulunuyoruz. Keşan Belediyesi’ne de desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğimize Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 300 bisikletçi arkadaşımız katıldı. Yoğun bir katılım vardı. Fakat biz lojistik ve organizasyonun sağlığı açısından bu sayıyı uygun bulduk yoksa şu an burada 1000 kişi olabilirdi.” dedi.


Yemeğe katılan Keşan kaymakamı Bekir Dınkırcı da Mehmet Özcan ile birlikte bisikletçilerin masalarını dolaşarak bir süre sohbet etti.

Yemeğin ardından saat 13.30’da Keşan Belediye Başkanı Özcan’ın startı ile bisiklet festivali başladı.

Festival 8 Eylül 2013 Pazar günü sona erecek.

Bu yılki festivalin ana teması “Hayatımızdaki Renkler Solmasın, Saros Yok Olmasın” oldu. Bisikletçiler Korudağ ve Saros Körfezi’ndeki taş ocaklarına da 7 Eylül 2013 Cumartesi günü dikkat çekecek.

EN YAŞLI BİSİKLETÇİ ÇİFT DİKKAT ÇEKTİ

Festivale İstanbul’dan katılan ve en yaşlı çift olan 62 yaşındaki Nazan ile 66 yaşındaki Nejat Çağlar, bisiklete binmeyi bir hayat felsefesi haline getirdiklerini belirttiler

.

Nejat Çağlar, 6 yaşından bu yana bisiklete bindiğini belirterek, “66 yaşındayım ve 60 yıldır bisiklete biniyorum. Bir süre ara vermiştim ama eşimin ısrarıyla tekrar başladım. En güzel spor bisiklet sürmek. Hem doğayla iç içe oluyorsunuz, hem de sağlığınızı koruyorsunuz. Allah ömür verdikçe devam edeceğim.” dedi.

Nazan Çağlar da, çocukluğundan beri bisiklete bindiğini kaydederek, şunları söyledi: “Yaklaşık 10 yıldan bu yana da bu işe daha fazla yoğunluk verdim. 62 yaşındayım ve bisikleti, spor yapmayı seviyorum.”

Çağlar çifti ayrıca İstanbul Anadolu Yakası’nda bisiklet kullanmanın daha kolay olduğunu ancak Avrupa Yakası’ndakilerin yoğun araç trafiği nedeniyle bisiklet kullanmalarının zor olduğunu söyledi.

Ayrıca çift bu festival nedeniyle başta Keşan Belediye Başkanı Özcan olmak üzere DOÇEK Başkanı Hakan Eşme’ye de teşekkür ettiler.