Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri tarafından oluşturulan Fotoğrafçılık Topluluğu tarafından Keşan'a davet edilen Gazeteci, Foto Muhabiri ve Fotoğraf Sanatçısı Ali Öz, dün gerçekleştirdiği söyleşide, deneyimlerini üniversite öğrencileriyle paylaştı.

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve saat 13.30'da başlayan fotoğraf sunumu ve söyleşiye, okul öğrencileri katıldı.

Söyleşi öncesinde gazetecilere kısa bir değerlendirme yapan Öz “Tarlabaşı Kayıp Şehir” çalışması hakkında bilgi verdi. Ali Öz, şöyle dedi: “Okulun öğrencileri beni sosyal medyada buldular ve davet ettiler. Ben neyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Büyük buluşmamız bugünmüş. Dünden bu yana arkadaşların gözlerindeki heyecanlarını görüyorum. Bu yüzden ben de çok heyecanlandım ve mutlu oldum. Çünkü fotoğraf topluluğu oluşmuş. Ben de hem gazetecilik yapıyorum hem de fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Bu nedenle aranızdayım. Bugün öğrencilerle paylaşacağım konu İstanbul’da kentsel dönüşüme uğrayan Tarlabaşı semti. Burası İstanbul’un çok özel bir semti. 1900’lü yılların mimarisiyle inşa edilmiş. Burası kentsel dönüşüm sayesinde değişecekti. En başta buranın insan yapısı değişecekti. Ben gece gündüz demeden 30-40 bin fotoğraf çekerek bütün semti görüntüledim. Bunun sergisini yaptım. Sosyal medyada çokça kullandım. <Tarlabaşı Kayıp Şehir> lansmanıyla birçok yerde tartışıldı. Ardından kitabını yazdım. Bu kitap dünya basınında çok ses getirdi. Alman ARD haber kanalı 20 dakika röportaj yayımladı. Belgesel kanal ise <İstanbul Rüya Kentler> projesi kapsamında 10 dakikalık bir röportaj yayımladı. Burada bugün fotoğraflardan oluşan seçkiyi film tadında izleyeceğiz.”

Açıklamanın ardından, Öz, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğrencileriyle söyleşisine başladı. Okulun İşletme ve Bilgi Yönetimi Bölümü 1’inci Sınıf Öğrencisi İrem İş’in sunuculuğunu yaptığı program, öğrenciler tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi.