Keşan Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında ilçemize gelen Derin Sahne Tiyatrosu’nun “Aşk Grevi” adlı oyunu 4 Aralık Çarşamba günü sahnelendi.

19.30 sıralarında başlayan ve Keşan Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu, Keşan Belediye Meclisi Üyesi Serdar Dinçer ile çok sayıda tiyatrosever izledi.

Savaş Aykılıç tarafından yazılan ve Cemal Karakuş’un müziklerini yaptığı oyunu Cüneyt Gürbüz yönetti ve aynı zamanda rol aldı. Oyunda ayrıca Derin Sahne oyuncuları olan Emel Gürbüz, Nermin Bilgin, Serkan Demir, Emel Adsız, Burak Dikilitaş, Turgay Şen, Yiğit Dikbıyık da rol aldı.

Anadolu kültürlerindeki sorunların ve savaşların ancak kadınların aşk grevi sayesinde düzelebileceğini anlatan ve etkili görsel sahnelerin olduğu oyunda toplumsal mesajlar da verildi.

Oyun sonrası sahneye gelerek tiyatro ekibine çiçek veren Keşan Belediye Meclisi Üyesi Serdar Dinçer, “Bu güzel oyun için Derin Sahne tiyatro grubuna çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’ın başka bir programı daha olduğundan tiyatroya katılamadı ve sizlere selamlarını sevgilerini iletti. Keşan Belediyesi olarak elimizden geldiğince tiyatro oyunlarıyla sizleri buluşturmaya çalışıyoruz. Aralık ayı sonunda Abdullah Şahin Tiyatrosu sizlerle buluşacak. Ocak ayının başlarında da Keşanlı kardeşimiz Gizem Taştan’ın da rol aldığı Tiyatro Monimol sizlerle olacak. Aşk Grevi oyununun içerisinde bir çok anlamlı mesaj vardı. Bu topraklarda birlik içerisinde yaşamamız gerektiğini vurguladınız ve benim aklıma Nazım Hikmet’in “Dört nala gelip uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim” dizeleri geldi ve şu bir gerçek ki bu topraklardaki her savaşın sonunda ağıtlar Türkçe, Kürtçe ve Arapça oluyor. Bir diğer verdiğiniz mesaj da kadınların örgütlenmesi üzerineydi. Mustafa Kemal Atatürk’ün kadın-erkek eşitliğine verdiği önemi biliyorsunuz ve bu tiyatro oyununun çok anlamlı bir tarihe denk geldiğini belirtmek istiyorum. Çünkü 5 Aralık 1934 tarihinde kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı verilmiştir ve yaşadığımız bu günlerde kadınların daha da örgütlenmesi gerektiğine inanıyorum. Bir kez daha bu güzel oyun için sizlere teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.” dedi.