Keşan Belediyesi’nce 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Oya Pınar ve Ayna Grubu Erikli Sahili’nde konser verdi.

Keşan Belediyesi’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlendiği konser 1 Eylül 2013 Pazar günü gerçekleştirildi.

Keşan Belediyesi Çay Bahçesi Salonu önünde gerçekleşen ve saat 21.15’de başlayan konserde ilk olarak Oya Pınar sahne aldı.


Konseri izleyen yaklaşık 4 bin kişi Oya Pınar’ın şarkılarına eşlik etti.

Pınar’ın ardından sahneye Ayna Grubu çıktı.


Ayna Grubu’nun sahne alması ile Erikli Sahili’ndeki coşku daha da arttı ve grubun solisti Erhan Güleryüz’ün parçaları izleyenler tarafından beraberce söylenildi.


Ayna Grubu’nun iki parçasının ardından sahneye gelen Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Oya Pınar ve Ayna Grubu adına Erhan Güleryüz’e çiçek ve plaketlerini verdikten sonra, 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili şunları söyledi: “Bugün Dünya Barış Günü. Barışla ilgili laf söylemek o kadar zor bir şey ki. Sonunda savaşa çıkıyor. Bundan 98 yıl önce hemen karşımızda 500 bin kişinin öldüğü Çanakkale Savaşları yaşandı ve biz şu anda barış ve huzur içersindeyiz. İnsanların barışı konuşması için önce inandığı her türlü değerden, inandığı siyasetten soyutlanmış olması gerekir. Hepimiz insanoğluyuz. Anayız, babayız, erkekiz, kadınız, çocuğuz, dedeyiz, nineyiz. Ama bir toplumuz insanoğluyuz. Sonuçta savaşmadan problemlerimizi çözebilir miyiz diye kafamızda sormamız lazım. Savaşların çoğu inandığımız değerler uğruna çıkıyor. Ama savaşların esas sebebi birinin elindeki almaktan kaynaklanan şeylerdir. Biz birey olmaktan vazgeçmediğimiz sürece demokrasiye inandığımız bir toplumda her türlü hakkıyla hukukuyla donatılmış bireyler topluluğu olduğumuz sürece sorunlarımızı silah kullanmadan birbirimizi boğazlamadan, gırtlaklamadan sorunları çözeceğimiz erdemimize sahip olacağımıza, inanıyorum. Biz önce insanız tabi ki bir milliyetimiz var. Başka insanların milliyeti var. Derdimizi, dinimizi, milliyetimizi bir kenara bırakarak insan olduğumuzu hatırlayarak sorunlarımızı çözmeye çalıştığımız sürece dünya insanı oluruz. Dünyada barışa ve huzura kavuşur. Sizlere barış ve huzur dolu günler diliyorum.” dedi.

Özcan ve Güleryüz daha sonra barışın temsilcisi olan beyaz güvercinleri gökyüzüne bıraktılar.

Ayna Grubu Konseri saat 12.30’a kadar devam etti.

Konseri 4 bine yakın izleyici ile Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Belediye Meclis üyeleri İlhan Boz ve Yılmaz Karataşoğlu ile CHP Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Bezbaş da izledi.


Özcan bir ara Bezbaş’ın bulunduğu masaya geçerek kendisiyle bir süre sohbet etti.