SONGÜL KONAR

Özellikle son yıllarda artış yaşanan kadına karşı şiddette farkındalık yaratmak amacıyla "Hiddet" adını verdiği kısa film hazırlıklarına başlayan Gülgün, Keşan Belediyesi, Yenimescit Mahallesi Muhtarlığı ve Keşan Kültürspor yönetiminden tam destek aldı. 

KANTAR: “KADINA ŞİDDETE HAYIR DİYORUZ”

Çekimlerinde sona gelinen "Hiddet" filmi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, "Kadına yönelik şiddet için kısa metrajlı film çekmek aklımıza geldi. Keşan Kültürspor, Yenimescit Mahalle Muhtarlığı ve Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun da destekleri ile filmin çekimlerine başlandı. Kadına şiddete hayır diyoruz. Kadınlarımız çok eziliyor, onları eğitimden de, işten de yoksun bıraktık. Gelenek ve göreneklerimize göre hareket ediyoruz. Kadınlarımız da sıkıntılar içerisinde. Kadına şiddet uygulanmasına şahsım olarak karşıyım. Film için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Belediye Başkanımız ve Keşan Kültürspor’a da teşekkür ederim" dedi.

GÜLGÜN: “KADINLAR HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASIDIR”

Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen Gülgün ise kadına yönelik şiddetin %100 oranda arttığını ve haberlerde her gün en az 3 kadın cinayetinin yaşandığını gördüğünü belirterek, "Uzun süredir aklımızda olan bu projeyi hayata sunuyoruz. Senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiğim kısa film çalışmasında bir ailenin hiddet sonucu hapishane ve mezarlıkta sonlanan, çocuğun da hayatta şehiriçinde kaybolmasını konu alan, hiddetin nelere yol açabileceğini ele aldığımız kısa film çalışmasını yakında sizlere sunmaktan gurur duyarız. Umarım bu kısa film biraz da olsa şiddettin önüne geçer. Kadınlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Kadına şiddete hayır! Mahallemiz konunun içeriğini duyduğunda son derece yardım elini uzattı, mekanlarını açtı. 'Gelin bizde çekin, ben de oynayabilirim, yardım edebilirim' dediler. Aslında filmin Yenimescit Mahallesi'nde çekilmesi ironik bir durum. Konunun en başlıca örneklerinden birinde bunu çekiyoruz. Filmde çocuk oyuncularımıza da yer verdik. Son derece istekliydiler. Konuyu bilen insanlar ile oynuyoruz. O yüzden role hazırlanırken sıkıntılar çekmiyoruz. İnsanlar bunun fakında ve bu konu ile ilgili kısa filmde bile olsa bir şeyler yapmak istiyorlar. Kadınlarımız olsun, erkeklerimiz olsun canla başla taşın altına elini koymak istiyorlar. Kadının günümüzdeki yerinin herkes farkında. Herkes elinden geleni yapmaya hazır. Bu tür sosyal sorumluluk projelerimizi daha sık hayata geçirmemiz adına bizi izlemede kalın" diye konuştu.  

YILDIZ: “KADIN CİNAYETLERİ VE ŞİDDETLER UMARIM TEZ ZAMANDA ÇÖZÜLÜR”

Filmin koordinatörü Mertcan Yıldız, filmin daha çok bir belgesel özelliği taşıdığına dikkat çekerek, "Biz, erkeğine ya da kadınına, özellikle de çocuğuna yapılan her türlü şiddetin karşısındayız. Ortada kadına uygulanan bir şiddet var. Ama göz ardı ettiğimiz de pek çok unsur var. Bugün bir sosyal mecraya girsek, sosyal medyaya baktığımızda her gün cinayetler görüyoruz. Biz biraz da küçüklere, çocuklara değinmek istedik. Kadın cinayetleri ve şiddetler umarım tez zamanda çözülür. Ben sosyal medyada cinayet görmekten bıktım. İşkenceye dair hiçbir unsuru görmek istemiyorum. Biz sosyal medyada bir şey paylaşmak yerine bir adım öteye gittik, bir belgesel çekmeye karar verdik. Umarım başarılı oluruz. Destek olan herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. 

AYSUN GÜNGÜL: “KANAYAN BİR YARAYA PARMAK BASTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

Filmde anne ve babasının şiddet nedeniyle ayrıldığı küçük kızı canlandıran 8 yaşındaki Aysun Gülgün, da şunları söyledi; "Filmde anne ve babam şiddet sonucu ile ayrılan kızı canlandırıyorum. Kanayan bir yaraya parmak bastığımızı düşünüyoruz. Çekimler eğlenceli geçti, çok zorlanmadım. Sette olmak güzel bir şey."  

BULUT: “BU KISA FİLM İNŞALLAH TÜRKİYE’DE YAŞANAN BU KÖTÜ OLAYLARIN ÖNÜNE GEÇER”

Filmin destekçilerinden Keşan Kültürspor Başkanı Evren Bulut, kadına yapılan şiddetin ne kadar kötü olduğunu anlatan bu filme destek vermekten dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek, "Bu kısa film, kadına şiddetin ve şiddetin ne kadar kötü olduğunu, Türkiye’de de son dönemlerde kadına şiddetin bayağı arttığını, kadına şiddetin yanlış olduğunu Keşan Kültürspor, Yenimescit Mahalle Muhtarlığı ve Keşan Belediyesi ortaklında dile getirdik. Bu kısa film inşallah Türkiye’de yaşanan bu kötü olayların önüne geçer. Belli bir farkındalık yaratır. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na da bizlere verdiği desteklerden ötürü kendisine teşekkür ediyorum. Kadına şiddete ve şiddetin her türlüsüne hayır diyoruz" dedi.