Keşan Belediyesi, Samsun Sanat Tiyatrosu’nun 15. Sanat Yılı etkinlikleri kapsamında “Böyle Gelmiş Böyle Gitmez” adlı tiyatro oyununu Keşanlı tiyatro severlerle buluşturdu.

Doğumunun 100. Yılında Aziz Nesin’in anısına sahneye konan oyun, 26 Kasım 2015 Perşembe akşamı Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Kültür Salonu’nda izleyici ile ücretsiz buluştu.

Saat 19.30 sıralarında başlayan tiyatro oyununu; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Belediye Encümeni Üyesi Mitat Beyazoğlu, Belediye Meclisi üyeleri; Nurgül Yıldırım, Neval Karaatlı, Feridun Tümer ve 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Tamer Gedik’in eşi Derya Gedik ile çok sayıda tiyatrosever izledi.

Yaşar Gündem tarafından oyunlaştıran oyun, Mehtap Gündoğdu’nun yönetmenliğinde sahneye kondu. Oyunda; Yaşar Gündem, Uğur Taşkın, Kenan Güler, Sezgin Uygun, Ahmet Toplar, Günce Cansu Oruçhan ve Ferhat Kıratlı rol aldı.

Usta Yazar Aziz Nesin'in eşsiz mizah duygusunun ne kadar öngörülü olduğunun anlatıldığı şarkılı, çalgılı, güldürüde; günümüze geçmişten ışık tutuldu ve değişen hiçbir şey olmadığı ironik anlatımlarla izleyiciye sunuldu. sözleriyle başlayan oyunda Havadan Sudan Sadi’nin öyküsüyle “Böyle Gelmiş” derken, damda kendini deli sanan akıllının öyküsü sonrası padişaha baş kaldıran ozanın saraya davet edilmesi ile “Böyle Gitmez” denildi.

Oyun sonrası tiyatroculara güzel performansları nedeniyle çiçek takdim eden ve sahnedeki Aziz Nesin fotoğrafının önünde saygı ile eğilen Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan Belediyesi’nin Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan önderliğinde kültürel etkinliklere büyük önem verdiğinin, bu etkinliklerin devamının geleceğinin altını çizdi ve salonu tamamıyla dolduran seyirciye sanata ve sanatçıya verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

Susan insan ve ezilen vatandaş sendromunu, halkla iktidar arasında kurulamayan insani ilişkiyi, sorunları gözler önüne sermek ve seyirciyi güldürürken düşündürmek  amacıyla sahnede olduklarını dile getiren Usta Tiyatrocu Yaşar Gündem, Keşan’a her geldiklerinde hem Keşan Belediyesi hem de Keşanlı tiyatro severlerin büyük ilgi ve sıcak sevgisi ile karşılandıklarını dile getirdi.

Gündem,  Keşan Belediyesi’nin profesyonel tiyatro ve tiyatrocuları her zaman desteklediğini ifade etti.

Yaşar Gündem ve oyunculardan Uğur Taşkın, tiyatro sonrası sahneden tüm salonun ayakta alkışladığı anı selfie çekti.

“BAVUL” HEDİYE ETTİ

Yaşar Gündem, tiyatro öncesi, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a Bulgaristan’a gitmeden önce ve Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Erdoğan’a hazırladıkları “Bavul” adlı edebiyat dergisini hediye etti.