GİZEM GÖRÜR

Keşan İlçe Halk Kütüphane’sinin 53.Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yazar Envel Şengül ile söyleşi ve imza günü dün saat 10.30 ile 12.00 saatleri arasında Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Etkinliğe Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülent Dizdaroğlu ve öğrenciler katıldı. Söyleşinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dizdaroğlu, “53.Kütüphane Haftamızı, coşkulu bir biçimde ve etkinliklerle zenginleştirerek kutlamaya çalışıyoruz. Pazartesi günü Sayın Kaymakamımızın da teşrifleriyle haftamızı açtık. Çarşamba günü Atatürk Parkı’nda bir okuma etkinliği yaptık. Amacımız artık çağımızda kitabın her zaman yanımızda taşınacak bir şey olduğunu anlatmak ve kitabın her yerde okunacağı konusunda bilinçlenmekti. Topluma bu mesajı verebilmek için açık havada kitap okuduk. Umarım mesajımız yerine ulaşmıştır. Yine bugün, kutlama etkinlikleri kapsamında, çok değerli bir yazarımız olan Enver Şengül ile bir söyleşi ve imza kampanyası gerçekleştireceğiz. Kendisi hem fotoğraf sanatçısı hem de yazar. Yazarımızın asıl mesleği öğretmenlik fakat kendisini iletişim konusunda geliştirdi.  Ben değerli yazarımız Enver Şengül’ü kürsüye davet etmek istiyorum.” dedi.

Dizdaroğlu, Enver Şengül’ü kısaca tanıtarak, söyleşisini gerçekleştirmek üzere kürsüye davet etti. Öğrencilerin alkışları eşliğinde kürsüye gelen Şengül, öğrencileri selamladıktan sonra, Dizdaroğlu’na teşekkür ederek, “Fotoğrafçılığımın gündeme geleceğini önceden bilseydim size bir fotoğraf gösterisi yapardım ama şu an yazar kimliğimle buradayım.” şeklinde espri yaparak öğrencileri gülümsetti.

Söyleşisine, hayatı ve yazarlığa nasıl başladığı ile ilgili çeşitli anılarından söz ederek devam eden Şengül, genç yazarların önünün ne kadar açık olduğunu anlattı. Öğrencileri yazma konusunda teşvik eden Şengül’ün öğrencilerin sorularına cevap vermesinin ardından, etkinlik sona erdi.