Keşan Belediyesi’nin Resim Kursu Sergisi, dün yapılan törenle açıldı.

Saat 17.00 sıralarında başlayan ve Ortopedik Engelliler Parkı’nda hazırlanan serginin açılışına; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Başkan Yardımcıları Sabri Küçükkarakaş ve Cemil Kılavuz, bazı belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve kursiyerler, dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden Ayşen Gamze Özkan’ın sunumunda gerçekleştirilen törende ilk olarak Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan bir konuşma yaptı.

Bundan 8-9 yıl önce Keşanlı kadınların belediye başkanlığından resim yapmak için kurs talebinde bulunduğunu dile getiren Özcan, “Biz Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine doğru çok ciddi adımlar attık. Sanatsız toplumların iyi bir medeniyete ulaşma şansları yoktur. Birçok Keşanlı hanımefendi kurslarımıza katıldı. Eserlerini de gururla sergiledik. Çok güzel eserler ilçemize kazandırdılar. Eserlerimizi özellikle parklarda sergiliyoruz ki gezen sayısı daha fazla olsun, meraklılar artsın. Hem erkek hem de bayan kursiyerlerimize çok teşekkür ediyoruz. Sanat güzel bir uğraşı. Sanatla bütünleşmek medeniyetle bütünleşmek demektir.” dedi.

Özcan, Keşan halkından gelen talepler doğrultusunda sanatsal ve kültürel etkinlikleri sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Özcan’ın ardından Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı bir konuşma yaptı. Kursiyerlerin çalışmalarını yerinde birkaç kez ziyaret ettiğini belirten Dınkırcı, “Toplumun her kesimini artı bir uğraş ve hobiyle tanıştırmamız gerekli. Toplumda bu gibi çalışmaları artırmalıyız. Kursiyerlerimizi ve öğretmenimiz ile Keşan Belediye Başkanımız ve ekibini yürekten kutluyorum. Bu gibi çalışmaların devamı için her zaman desteğe hazırız.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Resim Kursu Öğretmeni Tekin Demir’e, kursa yaptığı katkılardan ötürü plaket takdim etti.

Tekin Demir de plaket takdiminin ardından şöyle konuştu: “Keşan Belediyesi’nin organizasyonunda sürdürdüğümüz resim kurslarında çok büyük kademe kaydettik. Sergimizin açılışında ve kursumuzla ilgili hem Keşan Belediyesi’ne hem de belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Küçük-büyük birçok kursiyerimiz vardı yıl boyunca. Ve kursiyerlerimiz bir yılın sonunda çok güzel eserler ortaya çıkardılar. Belediyemizin her türlü sanat türlerini destekleyen programları var. Sergimiz profesyonel sergilerden hiç de farklı değil. Desteği olan herkese teşekkür ediyoruz.”

Plaket takdiminin ardından protokol ve vatandaşlar sergiyi gezerek resimler hakkında kursiyerlerden bilgiler aldı.

            Resim sergisinin 6 Haziran 2013 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar açık kalacağı bildirildi.