HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın da ziyaret ettiği stanttaki yöresel ürünler ve bölge turizmi hakkında bilgiler aldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla, İZFAŞ Uluslararası Fuar Merkezi'nde, 2 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilen Travel Turkey İzmir’in açılışına, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Arıkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Yüksekdağ ile katıldı. Recep Gürkan, “2022 Edirne yılı olacak; Edirne’nin plakası 22. ayrıca 2022 yılı, Edirne’nin son işgalden kurtuluşunun yüzüncü yılı” dedi. El birliğiyle şehri daha da güzelleştireceklerini ifade eden Gürkan, 2022’nin, yıl boyuna yayılmış sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal her anlamda toplantılar ve etkinlikler yapacakları bir yıl olacağını açıkladı. 40 belediye, odalar, borsalar ve turizm firmaları olmak üzere 500’ün üzerinde katılımcının yer aldığı bu yıl ki Travel Turkey İzmir’e, Keşan’ın yöresel ürünleri olan Keşan Satır Eti, İpsala Pirinci, Siğilli Bamyası, Mahmutköy Kuru Fasulyesi, Mecidiye Kavunu ve Çamlıca Bodur Elması ile ve turizm bölgeleri olan Saros Körfezi’nin tanıtımları ile katılım sağlanırken, bölgesel turizm ve yöresel ürünler, açılan stantta yüz binlerce kişi ve çok sayıda firmaya tanıtılarak yöresel ürünler pazarlandı, turizm rotaları ve yeni destinasyoların geliştirilmesi sağlandı.

BÖLGEMİZİ TURİZM AÇISINDAN EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Daha sonra söz alan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Arıkan da, “Edirne Belediyesi’nin katkıları ile birlik ve beraberlik içerisinde, Edirne standında yöresel ürünlerimizi  ve bölge turizmimizi arttırmak açısından en iyi şekilde temsil etmenin her türlü yollarını arıyoruz, birçok fuar ve etkinliklere Keşan TSO olarak katılımlar gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Bizlere buradan bulunma imkânı sağlayan Edirne Belediyesi Başkanı Recep Gürkan’a odamız adına teşekkür ederim. Bölgemizde bulunan Coğrafi işaretli ürünlerimizi ve başvuru aşamasında olan diğer ürünlerimizi, bölge turizmimiz için Saros Körfezi turizm bölgelerimizi Travel Turkey İzmir Turizm Fuarında yeni ağlar oluşturmak adına görüşmeler düzenliyor, bölgemize daha fazla nitelikli yerli-yabancı turist getirmek ve bölgemizi cazibe merkezi haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz ” dedi.

TÜRKİYE VE DÜNYADAKİ GELİŞMELERİ GÖRMEK VE BU TECRÜBELERİ BÖLGEMİZE TAŞIMAK İÇİN BURADAYIZ

Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Yüksekdağ da, pandemi sonrası turizmin yeniden inşa edildiğine dikkat çekti. Yüksekdağ, “Pandemi süresince turizm sektörünün ayakta kalabilmesi için ciddi çalışmalar yapıldı. Güvenli turizm sertifikasyon çalışmalarından turizmde çalışanlara aşı önceliğinin verilmesine kadar birçok girişim gerçekleştirildi. Pandemi sonrasında turizmde kaldığımız yerden devam edemeyeceğimizi, eski usullerin işe yaramayacağını hepimiz biliyoruz. Önümüzdeki dönemde artık yeni kurallar ile karşılaşacağımızın farkındayız. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda da Türkiye ve Dünyadaki gelişmeleri görmek ve bu tecrübeleri bölgemize taşımak için Edirne Belediye’miz ile işbirliği içerisinde yerimizi aldık. Bölge ekonomimizin tarımla birlikte büyük oranda turizme bağlı olmasından dolayı yeni normal dönemde turizm sektörünün geleceğine ilişkin gözlemlerimizi gerçekleştirdik. Travel Turkey İzmir Fuarın’da gördüğümüz TT Outdoor kamp-karavan turizmini geliştirmek, pandemiyle gelen alternatif turizm çeşitlerini, bölgemize kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

DEMİRCAN DA EDİRNE STANDINI ZİYARET ETTİ

TRAVEL TURKEY İZMİR Fuarının ilk gününde, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da standı ziyaret ederek, Edirne Belediyesi ve Keşan TSO’ya başarılı çalışmalarının devamını diledi. Standı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı’na yöremizde üretilen ürünler hediye edildi. Bölgemizin turizminin geliştirilmesi, turizm rotalarının oluşturulması ve Coğrafi İşaretli Ürünlerimizin ulusal ve uluslararasında platformlarda tanıtılması için görüşmelerde bulunuldu. Kurum, kuruluşlar ve firmalarla iletişim imkânının sunulduğu Travel Turkey İzmir, 4 Aralık 2021 tarihinde sona erdi.

Keşan TSO’dan yapılan açıklamada, “Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı Onursal Katılımcısı olan Edirne Belediyesi ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a coğrafi işaretli yöresel ürünler, Saros Körfezi ve bölgemizi tanıtmak için, stantlarında yer vererek bizlere katkı sağladıkları için teşekkür ederiz. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemizi marka değeri haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Edirne Belediyesi ile işbirliğimizi AB projelerimiz, turizm ulusal ve uluslararası fuarlarına katılım, bölgesel kalkınma için ortak akıl toplantıları, etkinlikler ve faaliyetler ile çalışmalar yapacağız. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın rol model olacak çalışmalarını ve Edirne için yapılan projelerinde İlçelerimizde uygulanması ve devamlılığının sağlanarak, bölgesel ekonomimizin gelişmesi için Keşan TSO olarak her zaman ve her platformda bölgemiz için çalışacağız” denildi.