Keşan Türkü Dostları Derneği Başkanı Soner Velioğlu, Keşan Belediyesi ile ortak düzenledikleri kursta istenilen doluluk oranına ulaştıklarını ve dernek lokaline sığan 48 sandalyelerinden 45’inin dolu olduğunu söyledi.

BİNAMIZ ARTIK YETERSİZ KALMAYA BAŞLADI

Keşan Türkü Dostları Derneği’nin, Keşan Belediyesi ile birlikte düzenlediği Türk Halk Müziği Kursu’nun, dernek binasında verildiğini söyleyen Velioğlu, ilk çalışmanın 5 Ekim 2013 tarihinde başladığını kaydetti. Kursun verildiği dernek binasının artık yetersiz kaldığını belirten Soner Velioğlu, şunları söyledi.“Kurs esnasında kapıları kapattığımızda içeride havasızlık oluyor. Kapıyı açtığımızda ise soğuk oluyor. Derneğimiz binasında bulunan 48 sandalyenin 45’i doldu. Geriye kalan 3 sandalye de öğreticilere kalıyor. Binamız artık yetersiz kalmaya başladı. Bu nedenle bundan sonra, işi bilen kişiler dışında, kursiyer kaydı almayı düşünmüyoruz.”  

 KAPIMIZ ÇALMAK İSTEYENLERE DE DİNLEMEK İSTEYENLERE DE HER ZAMAN AÇIK

Keşan Türkü Dostları Derneği’nde verilen kurslarda belli bir disiplin olduğunu da söyleyen Velioğlu, bu disiplin sayesinde öğretmenin ve öğrenmenin daha iiyi olduğunu vurgulayarak, derneğin işleyişi hakkında da bilgi verdi. Sadece kurs vermediklerini, bunun yanı sıra bazı faaliyetlere de katıldıklarını kaydeden Soner Velioğlu, “Keşan’da bulunan derneklerin içerisinde en faal derneğiz. Kapısı her daim açık olan bir dernek olarak vatandaşlarımıza bu anlamda hizmet ettiğimizi düşünüyoruz. Dernek olarak, 19 Kasım Kurtuluş Balosu’nda, 15 kişilik bir koro ile sahne alacağız. Bu programımızda, 7 solistimiz, çeşitli yörelerden türküler seslendirecek. Ayrıca kapımız hem çalmak hem de dinlemek isteyen Türk Halk Müziği sevenleri için daima açık. Hele hafta içi 12.00-17.00 saatlerinde gelmek isteyenler her zaman kapımızı açık bulmaktadırlar” diye konuştu.