Medya Keşan Gazetesi Sorumlu Yazışleri Müdürü Bülent Saylam ve Editör Mehmet Aytaç tarafından hazırlanıp sunulan programda, İYİ Parti’nin yıkım ile ilgili eleştirileri, CHP Parti Sözcüsü Feridun Tümer’in Erikli’ye su getirme işi ile ilgili basın açıklaması, Edirne Valiliği’nin hediye ettiği aydınlatma direklerinin konumlandırılması, Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın KADES uygulamasıyla ilgili açıklaması değerlendirildi.

Bir çok takipçisi bulunan ve yapılan yorumlara da yer verilen programda öne çıkan konuşmalar şöyle:

MA: Eski belediye binasının yıkımında yaşananlara neredesinden bakarsanız bakın, oradaki insanlar mağdur edildi. Bugünün şartlarında dükkân tutmak kolay değil. En ucuz dükkân 3-4 bin liralardan başlıyor. Çarşı merkezde olmayınca iş yapma şansınız da yok. Bu konularda biraz esnek olunması gerekiyor.

MA: Keşan’da Çevik Kuvvet yok muydu?  Biz hep böyle toplumda infial yaratan olaylarda Edirne’den Çevik Kuvvet’in gelmesini mi bekleyeceğiz?

BS: İYİ Parti suskunluğunu bozdu ama keşke daha önce konuşsaydı da bu durumlar yaşanmasaydı. Çünkü İYİ Parti, Keşan İlçe Başkanı da meclis üyesi orasının kiracısıydı. Bu işleri daha iyi yönetebilirlerdi.

MA: İnsansınız, hata yapabilirsiniz, her şeyi mükemmel yapamazsınınız. İki tarafında hataları oldu, yanlış oldu diyebilirsiniz. Çıkıp özür dileyebilirsiniz, bu size bir şey kaybettirmez. Ya da çıkar tüm iddiaları yalanlarsınız.

MA: Bugün için muhalefette olan ama yarının iktidar adayı olan partiler, biraz daha konulara sahip çıkacaklar. Her iki partinin de genel başkanları sürekli erken seçim çağrısı yapıyor ise siz de inin artık sahalara.

BS: Burada da olmuş, bitmiş gibi bir durum var. Keşke yanlışlıklar yapılmadan önce müdahale edilseydi? İlçe başkanının çok aktif olması, yönlendiren olması gerekiyor.

MA: İnsanları şaşırtmayın, algı yapmayın. Meğerki o video bu yıla ait değil, geçtiğimiz yıla ait bir videoymuş. Koskoca belediyenin kurumsallığına yakışır mı?

BS: Bunu kim kurguluyorsa artık yine 19 Kasım’da yazılan metin gibi. Bu kurgularda yanlışlıklar var sevgili başkanımız. Bunlara biraz dikkat edin.

MA: Basın toplantısı yapmanın da bir takım kuralları var. Partilerin eğitim alması lazım. Basın toplantısı miting alanı değildir. Basın toplantısında alırsınız evraklarınızı önünüze, tane tane konuları açıklarsınız, sorularınızı sorarsınız ve ya soru almak isterseniz alırsınız, cevaplarsınız. Bizdeki basın toplantıları sabah programları gibi.

MA: Keşan Belediyesi’nin 2022 yılı gelir ve gider bütçesi oylanıyor ve bir Allah’ın kulu bu paraların nereden gelip nereye gideceğini sormuyor.

MA: Kredi ve hibelerle oluyorsa bütün işler, öz kaynak yaratamıyorsanız, sürekli borçlanıyorsanız, o kadar belediye işini herkes yapar o zaman.

BS: Rasim Ergene Caddesi’ni açtık bandoyla, valiye. Üç gün sonra ne oldu? Bir yandan su kesintileri yaşanıyor. 30 yıllık vana değişimi propagandası yapılıyor. Ama açılış yaptığınız cadde bu halde. Sokak bağlantılarından sular geliyor, onları tutmanız lazım.

MA: Aynı sokak üstünde hem Tredaş aydınlatmaları hem belediyenin aydınlatmaları aynı anda yanıyor. Arka sokaklar kör karanlık, aynı sokakta bol bol elektrik diğeri var.

MA: Sizin ulaşımınız özelleştirildi, ekmek özelleştirildi, suyu da özelleştirdiniz. O zaman belediye olmaya ne gerek var? Belediyenin ne vasfı kaldı?

MA: İşler, bakanlıklardan gelen hibelerle, alınan kredilerle yürüyor. Projeler bakanlıklar tarafından çizilip uygulanıyor. Özelleştirmeler devam ediyor, attığınız asfaltın ne olduğunu Rasim Ergene Caddesi’nde gördük. Belediye olmanın ne özelliği kaldı ben anlayamadım.

BS: Meclis toplantısında okuma bayramı gibi bir görüntü verilemez.

MA: Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın KADES uygulaması ile ilgili bir açıklaması oldu. KADES uygulaması 2 milyon 758 bin 120 kadın tarafından indirildi diye bir başlık var. Sayın vekil bunu bile bir başarı, bir hizmet gibi süsleyerek allaya pullaya, içişleri bakanına methiyeler düzere gazetelere basın bülteni olarak geçiyor. Ben bu haberden şunu anlıyorum. Bu ülkenin 2 milyon 758 bin 120 kadını, kendini tehlikede ve tehdit altında hissediyor. Ve biz bununla neredeyse övünüyoruz. Fatma Hanım’a tavsiyem. Seçimin eli kulağında bir şeyler yapın artık. Bir kadın olarak bir şeyler yapın ve bu sayıyı en aza indirmek için tüm mücadeleyi yapın.

BS: Evimin önünde 100 yılık bir sokak var. O yol çocuklara okul yolu. Fakat maalesef iki yıldır orası unutuldu. Haberini de yaptık ama olmuyor. Ben 153’ü aradım yapılmaya başlandı. Sevgili Keşanlılar, eğer bir şey yaptırmak istiyorsanız 153’ü arayın ama peşini de bırakmayın.