Şeker üretiminde uzun yıllardır süren az hammadde üretimi bu yıl, Keşan çevresinde geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık 3 katı kadar arttı. 2017 üretim yılı dönemindeki ekim alanları Keşan, Malkara ve İpsala bölgelerinde, 3’e katlandı, 4 yıldır kapalı olan Alpullu Şeker Fabrikası’ndaki işlem hacminin ise ikiye katlanıp açılması bekliyor. Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi'nin Keşan Ziraat Bölge Şefliği sorumluluğundaki bölgelerde bu yılki pancar ekim alanı, geçen yıla göre 3’e katlanırken, bu artış sadece Keşan Malkara ve İpsala için değil, tüm Trakya Bölgesi için geçerli oldu. Geçtiğimiz yıl hiç ekim yapılmayan Edirne merkezde ise bu yıl ekim yapıldı. Alpullu Şeker Fabrikası, bu yıl açılacak gibi hazırlanıyor. Geçen yıl kapalı olan ve bu yıl açılacağı konuşulan Alpullu Şeker Fabrikası, üretim yapacak şekilde hazırlıklarını sürdürürken, şeker pancarı üreticileri de hazırlıklarını bu yönde yapıyor. Tüm Trakya Bölgesi’nde artan pancar üretimi nedeniyle, Alpullu Şeker Fabrikası’nın işlem hacmi de geçen yıla göre ikiye katlanacak. Fabrikanın 25 günlük çalışma yapacağı kadar üretim bekleniyor. Bu yıl 100 bin ton şeker pancarı üretiminden söz edilirken, bu üretim miktarının, fabrikanın 25 günlük çalışma yapmasına karşılık olduğu öğrenildi. Alpullu Şeker Fabrikası’nın kar elde edebilmesi için yaklaşık 300 bin ton şeker pancarının fabrikaya girmesi gerektiği, bu oranın da, fabrikanın 80 günlük bir çalışması anlamına geldiği söyleniyor.