Bu rakamda neyin nesi, böyle başlık olur mu diyenlerimiz olabilir. Başlık ne Euro, ne TL, ne Dolar. Bu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 500 olan milletvekili sayısının 600’e çıkartılmasından başka bir şey değil. Türk halkının hissetmemesinin mümkünü yok. 600 vekilin devlete maliyeti çok yüksektir. (maaş+prim+yolluk vs) referandumdan sonra 500’den 600’e çıkarılan milletvekilinin hiçbir yaptırım gücü olmayacak olmasına rağmen neden arttırıldı anlamak mümkün değil. Yetki sadece tek kişinin elinde yani (Cumhurbaşkanı, Parti Genel Başkanı/AKP) o ne derse odur.

27 dönem 600 sayı ile birlikte milletvekili aday adayı sıralamasında halk iradesinden söz etmek mümkün mü? Hayır, mümkün denilemez. Çünkü adaylar liderin yani parti genel başkanın dudağı arasında ve bağlı olarak PM üyeleriyle belirlenir. Örneğin genel başkan ön seçimsiz Ali veya Veli birinci sıra gösterdiğinde o garanti milletvekili seçilir.

Torpilli dersek yanlış anlatım olmaz sanırım. Demokrasilerde seçmenin cehaleti tüm halkın güvenliği için tehlike oluşturduğu unutulmamalıdır. Alınganlığa yol açmaması dileğimdir ancak “Parlamentonun kapıları fakirlere kapalıdır” ‘meclis meclise gitmeyen’ hasta, felçli, artist, şarkıcı, motorcu, güreşçi, boksör velhasıl şöhretlerle dolu. Yanlış mıyım ne dersiniz? Memura 5-75 zam yeter.

Son seçimlerde Edirne’de yaşanan (İYİ) Parti’deki ön seçimsiz karı-koca siyaset oyunuyla tarihe geçti. Genel merkeze kayıt yaptırılmamasına rağmen kadının adı yazıldı. O da kocasına milletvekili seçilen isim Edirne’de belediye başkanı adayı oldu kazanamamıştı. Olayların en yakın takipçisi olarak yazıyorum.