HABER-FOTO: BÜLENT SAYLAM

Saat 20.00 sıralarında başlayan toplantıya, çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda, ilk olarak, divan heyetinin seçimi yapıldı.

Divan başkanlığına Tolga Saltık, katip üyeliklere Asilcan İrcan ve Hafize Can seçildi.

Divan heyetinin seçiminin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Toplantıda, Saltık yerel seçim süreciyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Daha sonra İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık’a söz verildi.

“VAKİT KEŞAN’A AK PARTİ BELEDİYESİNİ KAZANDIRMA VAKTİDİR”

AK Parti İlçe Teşkilatı olarak, saha da olduklarının altını çizerek, sözlerine başlayan Boyalık, “Yerel seçimlere az bir zaman kaldı ve bizler sürekli sahadayız. AK Partiliyim diyen ve AK davaya sahip çıkan her bireyin de, sahaya çıkma zamanıdır. ‘Dünyalar kadar malım olacağına, zerre kadar itibarın olsun.’ şeklinde bir söz vardır. Dünyalar kadar malımız olacağına, zerre miktarda itibarımız olsun. AK Partili insanlar itibarlı insanlar olmalıdır. Bizler, itibarlı ve şerefli bir hayat yaşamalıyız ki, etrafımıza örnek olalım. Birilerinin üzerine basarak, birilerini çiğneyerek ve onları yok sayarak, siyaset olmaz. Bundan ötürü de, kimseyi yok saymadan bir siyaset yapmalıyız. Burada, İYİ Partilileri, CHP’lileri ve MHP’lileri de yok saymadan, onları da kazanarak siyaset yapmak istiyoruz. Bizim 1 oya bile ihtiyacımız var. Bizler hizmetlerimizi ve kendimizi anlatarak, yapacaklarımızı göstereceğiz. Keşan’da iktidara çok yakınız ve önde olduğumuzu söyleyebiliriz. Şuanda, hiç çalışmayan bir CHP belediyesi ve gözlerini yummuş bir belediye başkanı, sokakları ve kaldırımları olmayan bir Keşan, umutsuz bir Keşan var. Bundan ötürü de, vakit çalışma, vakit Keşan’a AK Parti belediyesini kazandırma vaktidir.” dedi.

“HER MAHALLEDE EN AZ 10 SEÇİM EVİ KURACAĞIZ”

Hüseyin Boyalık, sözlerine şöyle devam etti: “Keşan Belediyesi’ni kazanmakla iş bitmeyecektir. Her zaman projelerle ortak olduk. İlçe başkanı olduğumda, yönetimimiz, belediye meclis üyelerimiz ve il genel üyelerimizle projeler yaptık. Bu projeler arasında, huzurevi ve yatılı bir okulu hayata geçiremedik. Genel iktidar olarak, diğer projelerin tamamı hayata geçirildi. Bizler iktidarın yaptıklarıyla kendimizi avundurmayacağız. Bundan sonra yapacaklarımızın adını koyacağız. Yerel seçimlerde, belediye meclis üyesi aday adaylarımız, belediye başkan aday adaylarımız, il genel meclisi üyesi aday adaylarımız olacak. Siyaset, AK Parti’nin binası içerisinde yapılır. Aday adayı olmayı düşünen tüm arkadaşımızı partiye bekliyoruz. Gelsinler istişarede bulunalım ve adaylıkları konusunda bizlerde her zaman destek olalım. Ayrıca, her mahallede en az 10 seçim evi kuracağız. Seçim bürolarımız var ama seçim evlerimiz olacak. Özellikle kadınlarımızın çalışacağı, belediyeyi kazandıracak ve projeleri anlatacak seçim evlerimiz olacak.”

“HER AK PARTİLİ, 1 CHP’LİYİ İKNA ETMEYE ÇALIŞACAK”

Herkes birlik ve beraberlik içerisinde çalışması durumunda başarının geleceğini ifade eden Boyalık, “AK Parti’ye gönül vermiş herkes 1 CHP’liyi ikna etmeye çalışacak. AK Parti ve MHP arasında cumhur ittifakı var. Keşan’da da aynı birlikteliğimiz var ve bu hiç eksilmedi. Bundan sonrada ilişkilerimiz aynı şekilde devam edecektir.” şeklinde konuştu.

“PROJELERİMİZ, 5 YIL İÇİNDE BİTECEK”

AK Parti’nin Keşan için proje çalışmaları yaptığını belirten Hüseyin Boyalık, “Kamuoyuna, her gün yeni projeler açıklanacak. Bu projeler, 5 yıl içinde bitecektir. Projelerin hiçbiri hayali değildir. İnsanları kandırmak için demiyoruz. AK Parti’nin belediye başkan adayı açıklandıktan sonra, kendisine özgü projeleri olacaktır. Bunlar yol haritasıdır. Seçim 1 günde kazanılmaz, uzun süreli bir çalışmayla kazanılır.” dedi.

“HASTANE CADDESİ PROJESİ…”

Projeler hakkında bilgilendirmede bulunan Boyalık, şunları söyledi: “Hastane Caddesi’nin kanayan yaralarından biri otoparktır. Bu caddemizin yürüyüş ve bisiklet yolu yok. Öncelikli hedefimiz, Keşan’da bisiklet kullanımını artırmaktır. Keşan Lisesi ve Kız Meslek Lisesi binaları eski olmasından ötürü bunların kullanılmaması gerekiyor. Bu binaların yıkılıp, o alanın altına 3 katlı otopark yapılmalı ve üzerine de, park alanları ve spor yapacağı alanlar yapılmalıdır. O caddenin rahat nefes alması için bunlar gerekiyor.”

“ESKİ TAŞ OCAKLARINI, KEŞAN’IN CENNETİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Keşan’daki eski taş ocakları mevkiinde yapılacak çalışmalar hakkında da, değerlendirmelerde bulunan Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “Keşan’ın fuar alanı ve gezilebilecek bir yeri yok. İnsanların cennet parkından başka bir yeri ve hava alabilecekleri yerleri yok. O taş ocaklarının bulunduğu alanda oyuklar var ve orayı amfi tiyatro şeklinde değerlendirmek istiyoruz. O alanlarda, konser ve tiyatro etkinliği yapılabilir. Bu alanlarda yapay havuzlar yapılabilir. Keşan Belediyesi’nin AK Parti’ye geçmesi durumunda, burayı Keşan’ın cenneti haline getirebiliriz. Bu alanın adı da, ‘15 Temmuz Seyir Tepesi’ olacak. 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmayacağız.”

“DÜĞÜN SALONU PROJESİ…”

Keşan’da 3 mahallede düğün salonlarının olmadığına kayıt düşen Boyalık, “Düğünler, sokaklarda yapılıyor. Yağmur ya da başka istenmeyen olaylar olduğunda, düğünler erken zamanda bitebiliyor. Bundan ötürü de, biran önce düğün salonları yapmamız gerekiyor. 3 mahallemize de düğün salonu olmalı. Bunlar hepsi ücretsiz şekilde halkımıza hizmet verecektir. Çünkü bir düğünün maliyeti çok fazla. İnsanlar mobilya, ev ve düğün masrafları oluyor. Bizler buna dur diyeceğiz.” dedi.

“STADI, MİLLET PARKI OLARAK DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ”

Hüseyin Boyalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Keşan Stadı, belediyeye geçtikten sonra bakımsız bir hal aldı. Burayı millet parkı olarak değerlendirmek istiyoruz. Altını otopark, üzerine çocuklarımız için yüzme havuzu koyalım.” 

“YÖRESEL PAZAR KURULMALI”

Boyalık, sözlerine şöyle devam etti: “Keşan’da halkın ürettiği, yöresel bir pazar yok. Keşan Devlet Hastanesi’nin karşısında bulunan ve cezaevi olarak, değerlendirmek istediğimiz hazine arazisi var. Oraya yöresel bir Pazar kurarak, köydeki insanlarımızın ürettiği ürünleri burada satmalarını sağlamalıyız.”

“YEREL SEÇİMLERE KADAR OSB İÇİN KEŞAN’A KAZMANIN VURULACAĞINA İNANIYORUM”

Keşan’da en büyük projenin işsizliği bitirmek olduğuna kayıt düşen Hüseyin Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “OSB’nin Keşan’a yapılması ve o alanın ot parasından bahsedildi. Bizler, Keşan’a mutlaka OSB’yi getirmeliyiz. Keşan’a hayat verecek, kazanç sağlayacak OSB’yi getirmek boynumuzun borcudur. Yerel seçimlere kadar OSB için Keşan’a kazmanın vurulacağına inanıyorum. AK Parti’nin seçim müjdesi olarak, OSB’nin haberini verecektir. Konuyu milletvekilimiz Fatma Aksal ve Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan destek vereceklerini söylediler.”