HABER MERKEZİ

Birlik ve beraberliğin güçlendiği, demokrasi şöleninin yaşanacağı bir kongre olacağını ifade eden Başkan İba, kongreye tüm partilileri ve vatandaşları davet etti.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, bugün düzenlenecek, 7. Olağan İl Kongresine Geçmiş Dönem AK Parti Genel Başkanı ve Son Başbakan, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın katılarak partililerle bir araya geleceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferans yöntemiyle partililere sesleneceğini dile getiren AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Kongremizde, partimizde daha önce görev almış veya yeni görev alacak, davamıza gönül vermiş, emek harcamış arkadaşlarımız ile birlik ve beraberlik örneği sergileyeceğiz” dedi.

AK Parti Edirne İl Teşkilatı olarak 2023 hedefleri doğrultusunda kadroları yenileyerek ve güçlendirerek devam ettiklerini aktaran Başkan İba, “İl yönetimimiz, merkez ilçe yönetimimiz, kadın ve gençlik kollarımız ile tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Malum bir pandemi süreci yaşıyoruz. Kongremizde misafirlerimizin maske, mesafe ve hijyen kurallarına hassasiyet göstermelerini önemle rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Edirne’ye ve AK Parti’ye yakışır bir kongre gerçekleştirmek istediklerini belirten İba, “Partimizin 2023 hedeflerine ulaşmasında Edirne’de bizlere verilen çok önemli görevin sorumluluk bilinci ile partimizi daha iyi noktalara taşıyacağız. Gerçekleştireceğimiz kongremizin heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz” diye konuştu.

Kongre sürecinde Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirleri uygulayacaklarını söyleyen İl Başkanı Belgin İba, “65 yaş üstü delegelerimizin zorunlu olmadıkça kendilerini riske atmamak için kongreye katılmamalarını isteyeceğiz. Çünkü vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önemli bizler için. Kongrede kullanılacak tüm ekipman ve alanlar dezenfekte edilecek. Görevliler, salonlara girişte ateş ölçümü yapacak. Partimizin kuruluşundan bu yana gönül vermiş tüm dava arkadaşlarımızı beklediğimiz kongremizin şimdiden Edirne’mize, partimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.