SONGÜL KONAR

“AK PARTi’DE BAŞVURU SAYININ FAZLA OLMASI SEVİNDİRİCİ”

AK Parti’de belediye başkan aday adaylığı başvurularının 5 Kasım’da başladığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Akmeşe, şunları söyledi: “Başvurular, 5-12 Kasım 2018 tarihleri arasındaydı. Ancak, Türkiye genelinde yapılan başvuru sayısı çok fazla olması nedeniyle, 16 Kasım’a kadar uzatılmıştı. Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de partimize teveccüh çok fazla. Edirne merkezde şuanda, resmi olarak, 5 aday adayımız var ama bu sayının 8 ya da 9’a çıkacağını düşünüyorum. Edirne’de CHP’ye 2 kişi aday adaylığı başvurusunda bulunurken, AK Parti’de bu sayının fazla olması sevindiricidir.”

“PAZAR GÜNÜ DiJiTAL ORTAMDA TEMAYÜL YOKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

İlyas Akmeşe, sözlerine şöyle devam etti: “Edirne merkezde olduğu gibi ilçelerimizde de, başvurularımız oluyor. Uzunköprü ilçemizde başvurularımız yoğun. Keşan’da Mustafa Helvacıoğlu aday adaylığını açıkladı. İlçe Başkanımız Hüseyin Boyalık’ın da, aday adaylığı düşüncesi bulunuyor. Aday adayı olan tüm arkadaşlarımıza başarı diliyorum. Partimizin başarısı için hep birlikte çalışacağız. Ayrıca, Pazar günü dijital ortamda temayül yoklaması gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde ilk defa bu uygulama gerçekleştirilecek. Parti üyelerimiz kart bilgilerini girerek, oylarını kullanabilecekler. Hangi üyenin hangi adaya oy verdiği belli olmayacak. Genel Merkezimiz, temayül sonuçlarını değerlendirecek. Aday adaylarımız olabilir ama genel merkezimiz illerde ya da ilçelerde, ‘şu adayla seçimi kazanabiliriz.’ denilirse, o kişinin aday olması yönünde öneri olacaktır. Aralık ayının başında büyük illerimizdeki adaylar belli olacaktır. Daha sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iller belli olduktan sonra Trakya’daki illerin adayları belli olacak. Ama 15 Aralık’a kadar adaylarımız netleşecektir.”

“GENEL MERKEZİMİZ ZAMANI GELDİĞİNDE EN DOĞRU KARARI VERECEKTİR”

“Peki, il ve ilçe başkanları aday olabilecek mi?” şeklindeki soruya cevap veren Akmeşe, şunları söyledi: “Genel Merkezimiz, zaten kimlerin aday adayı olmak istediğini biliyorlar. Onlarla ilgili ayrıca bir temayül yoklaması yapmaya gerek yok. Bu arkadaşlarımızın aday adaylıkları önümüzdeki günlerde yeniden değerlendirilecektir. Bundan ötürü de, istifalarını daha almadık ve 1 Aralık’a kadar onların süreleri var. Genel Merkezimiz zamanı geldiğinde en doğru kararı verecektir.”

“31 MART’TA, EDİRNE VE TÜM İLÇELERDEKİ BELEDİYELERİ ALACAĞIZ”

“AK Parti’nin Edirne’de ve Keşan’daki hedefi nedir?” şeklindeki soruya cevap veren İlyas Akmeşe, sözlerini şöyle tamamladı: “AK Parti olarak, Edirne merkez ve tüm ilçelerinde iddialıyız. Bizim seçim hazırlıkları yeni başlamaz. Bir seçim bittiği gibi diğer seçimler için hazırlıklarımız başlar. Edirne ve Keşan olmak üzere diğer yerlerdeki CHP’li belediyelerin başarısızlıkları ortadadır. 31 Mart’ta, Edirne ve tüm ilçelerdeki belediyeleri alacağız. Kazanacağımıza inancımız tamdır.”