AYGÜL KONAR

KEŞAN’DA YEREL BELEDİYECİLİĞİ AK PARTİLİ YAPACAĞIZ

Toplantıda ilk sözü alan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Keşan İlçe Teşkilatının sıkı bir hazırlıkla, projelerle Keşan’ın eksikliklerini, Keşan’da yapılması gerekenleri konuşarak kamuoyunda gündem oluşturduğunu söyledi. Boyalık sözlerine şu şekilde devam etti. “AK Parti’nin Keşan’ı idare etmek ile ilgili fikri var, zikri var. AK Parti’nin Keşan’da bir arzusu var ki o da yerel iktidara sahip olmak, yerel iktidara talip olduğumuzu her platformda söylüyoruz yine de bu yerel iktidarın nimetlerini genel iktidarla birleştirerek Keşan’a getirmek istiyoruz. Bununla ilgili de Sayın Milletvekilimiz Fatma Aksal’ın da bize kıymetli destekleri olacaktır. AK Parti’nin Keşan İlçe Teşkilatı güçlü kuvvetli bir şekilde seçimlere girerek bu seçimlerden başarıyla çıkacağına inanıyorum. Özellikle itibarlı belediye başkanları, halkın nezdinde güçlü kuvvetli belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri de halkımızın beğenisine çıkacağız, halkımızın karşısına çıkacağız. Bu noktada sayın milletvekilimizin, sayın il başkanımızın çok değerli genel merkezimizin takdirleri olacaktır. Yoklamaları olacaktır. Bu noktadan sonra da inşallah belediye başkan adayımızla, belediye meclis üyesi adaylarımızla, il genel meclis üyesi adaylarımızla ama en önemlisi partimizin her kademesiyle üyesinden, mahalle başkanına, mahalle başkanından yönetim kurulu üyesine kadar olmak üzere kadın kollarımız, gençlik kollarımız her kademesiyle arı gibi çalışacağız. Tabiri yerindeyse ulaşılmadık kimse kalmayacaktır. Yine kuvvetli bir çalışmayla Keşan’da yerel belediyeciliği Ak Partili yapacağız inşallah.”

Hüseyin Boyalık’ın konuşmasının ardından yeni bir sürecin başladığını ve 5 Kasım 2018 Pazartesi günü itibariyle belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinin başladığını ifade eden Fatma Aksal, konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “Öncelikle hem bölgemize hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Geçtiğimiz haftalarda bizim MKYK toplantımız vardı yaklaşık 7 saat sürdü, toplantıda yerel seçimlere ilişkin süreçte ilişkin kararlar alındı. 5 Kasım’da başlayıp 12 Kasım’da sona erecek olan belediye başkanı aday adaylığı başvurularımızı alacağız. 3 Aralık’a kadar da belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin başvurularını alacağız. Mevcut belediye başkanlarımız adaylık başvurusunda bulunmayacak. Onların otomatik olarak başvurduğunu varsayarak ilk önce mevcut başkanlarımızla ilgili bir değerlendirme yapacağız. Yani bu sürecinde tabi bölgemiz için hayırlı olmasını istiyorum. Hepimizin amacı bölgeye en iyi hizmeti getirmek. Biliyorsunuz ben milletvekili olarak Ankara’da gecemi gündüze katarak çalışıyorum. İnşallah bölgemiz adına güzel işlere imza atarız.” dedi.

BİZİM BELEDİYELERİMİZ TEMEL İHTİYAÇLARI AŞTI

İpsala’da, Türkiye’de ilk defa bir belediyenin Lisanslı Depoculuğun açıldığına da değinen Aksal konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Tarımın içinden gelen arkadaşlar bunun ne demek olduğunu gayet iyi biliyorlar. Ürünlerini oraya getiriyorlar, satmak zorunda değiller, oraya yatırılan ürünlerin karşılığında sıfır faizli krediler alınıyor. Türkiye’de başka bir örneği yok. Bizim belediyelerimiz temel ihtiyaçları aştı. Esas olan hizmettir. Bizde bölgemizde en iyi hizmeti getirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Ben bu sürecin hayırlı olmasını diliyorum. Geçtiğimiz günlerde Tarım bakanımız ile 3 buçuk saat süren bir toplantımız vardı. Tarım komisyon sözcülüğüm var orada. Türkiye genelinde tabi ki izleyeceğimiz tarım politikalarına ilişkin istişarelerde bulunduk. İlk önce önceliğimizde hepimizin kendi bölgesi, bölgemize ilişkinde alışverişte bulunduk. Bizim için sulama çok önemli, Türkiye için de çok önemli inşallah en kısa zamanda Hamzadere ve Çakmak Barajı projelerinin bitirilmesini planlıyoruz. Onun haricinde burada bildiğiniz gibi bir gıda ihtisas OSB’miz var. OSB ile ilgili de bütün çalışmalar tamamlanmış durumda inşallah en kısa zamanda bakan bey bölgeye gelecek. Bölgeye geldiğinde bu müjdeyi birlikte vereceğiz.”

BAKANLIK O GÖRÜŞE İHTİYAÇ OLMADIĞINI KARAR VERDİ

Aynı zamanda mera vasfını da gündeme alan Fatma Aksal: “Mera vasfını yitirmiştir diye bir mera komisyonundan karar alınmıştı. Her şey imzalanmıştı. Sadece bekleyen ikinci bir görüş bakanlıktan ikinci bir görüşe ihtiyaç var denmiş ve orada kilitlenmiş kalmış. İkinci bir görüş için bakanlık buraya hiç uzman göndermemiş. Ben bakanlıkta yaptığım görüşmelerde sayın bakanımızla bakan yardımcımız özellikle Mustafa Aksu ile yaptığımız görüşmelerde bu ikinci görüşe artık ihtiyaç olmadığı kararına vardık. En kısa zamanda dosya oradan çıkacaktır. Orada bekleyen tek şey ikinci mera vasfını yitirip yitirmediğine ilişkin ikinci bir görüştü. Bakanlık o görüşe ihtiyaç olmadığını karar verdi.”dedi.