BÜLENT SAYLAM

AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı ve partililer, cumartesi günü düzenlenecek olan kongreye hazırlanırken, dün, ertelendiği yönünde bir haberin gelmesi herkeste şaşkınlık yarattı.

Kılınç: “Kongre ileri bir tarihe ertelendi”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, AK Parti Keşan İlçe Kongresi’nin ileri bir tarihe ertelendiğini ifade etti.

Kongrenin AK Parti Genel Merkez’in kararıyla ertelendiğini dile getiren Kılınç, erteleme kararının ise kendilerine Edirne İl Başkanı Belgin İba tarafından iletildiğini söyledi.

Gürcan Kılınç, açıklamasında şunlara yer verdi: “Genel merkezimizin talimatı doğrultusunda kongremiz ertelenmiştir. Kongrenin yapılacağı tarih şimdilik belli değil. Bu konuda yapılacak çalışmalarla ve kongre tarihiyle ilgili partililerimizi ve kamuoyunu daha sonra bilgilendireceğiz.” 

“Delegenin önüne sandık konulsun”

Öte yandan bazı partililer, saatler kala kongrenin ertelenmesine anlam veremediklerini belirterek, “Partililer olarak, kongrede kim aday olacaksa olsun. Delegenin önüne sandık konulsun ve kime oyunu vermek istiyorlarsa o yönde kullansınlar. Delegenin vereceği karara ve yeni seçilecek ilçe başkanına herkes saygı duymalı.” dedi.

Hatırlanacağı gibi geçen hafta içerisinde, Keşan’a gelen AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Edirne İl Koordinatörü Tülay Kaynarca, seçilmişlerle bir araya gelerek, temayül yoklamasında bulunarak, “Tüm ilçelerimizde, seçimlere tek liste başlığıyla gitmeyi arzu ediyoruz.” demişti.

Kongrede, tek liste konusunda uzlaşma sağlanamadığı ve bundan ötürü de ertelendiği yönünde söylemler dile getirilmeye başlandı.