HABER MERKEZİ

Açıklamasında erken seçim kararının darbe seçim kararı olduğunu söyleyen Alabak konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaklaşa verdikleri sözde erken seçim kararı yok hükmündedir. Anayasamıza göre erken seçim kararı almak meclisin yetkisindedir. Gerek meclisin yetkilerini gasp eden ve gerekse Anayasa’yı tanımayan liderler kafa kafaya vererek bir darbe seçim kararı almışlardır. 

Alınan bu karar ile bir kez daha mecliste bulunan milletvekillerinin ve meclisin işlevsiz olduğu, bir yerlerde alınan kararların onaylama mercii olarak görüldüğü anlaşılmıştır.

Yerel medyamızda çıkan ve İlçemizde bulunan siyasi partilerin İlçe başkanlarının açıklamalarında ortaya konan kanunsuzluktan, ayaklar altına alınan hukuktan söz eden yok. İktidar partisinin ilçe başkanı  “Seçimler demokrasinin temel taşlarıdır” demektedir. Sevsinler senin demokrasi taşını…

Henüz Meclis tarafından kararlaştırılmayan sözde seçimlere iki ay var. Anayasa değişikliğinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hükümet ve meclis ne yazık ki uyum yasalarını gerçekleştirememiştir. Oysa yapılan Anayasa değişikliği kapsamında uyum yasalarının en geç altı ay içerisinde düzenlenmesi gerekir. Ne yazık ki hükümet ve meclis bu görevini bir yıldır yerine getirmemiştir. Türkiye’yi yönetememektedirler. 

Seçime iki ay var. Bu süre içerisinde milletvekilleri nasıl belirlenecek. Ön seçim yapmak isteyen partiler için bu süre nasıl işleyecek. 15’ er dakika mı vereceksiniz. Yoksa lider mafyasının iki dudağı arasında belirlenen adaylarımı bu millet seçecek. Bumu sizin demokrasiniz. 

OHAL’in üç ay daha uzatılması ve seçimlerin OHAL koşulları altında yapılması kabul edilemez. Bugünden OHAL gerekçe gösterilerek partimizin yurt çapında yapmış olduğu etkinlikler engellenmektedir. İktidar partisine her yerde kapılar sonuna kadar açılırken partimize yasaklar getirilmektedir.  Bu çember kırılacak, uygulayıcıları yıkılacaktır.

Cumhurbaşkanı adayları değişen anayasamıza göre nasıl aday olacaklar. Seçmen imzasını toplamak isteyen adaylar bunu hangi sürede ve hangi yöntemlerle yapacaktır. 

Bu girişim bir darbe girişimidir ve ülkemizi kaosa sürüklemektedir. İktidar partisini ve yandaşını, ABD füze sevicilerini uyarıyoruz. Gerekli yasal düzenlemelerin yapıldığı ve uygun seçim takvimi içerisinde yapılmak üzere bir erken seçim kararını meclisimiz almalıdır.   

Vatan Partisi olarak 26 Ocak 2018 tarihinde olağanüstü kurultayımız ile Genel Başkanımız Dr. Doğu PERİNÇEK’i aday gösterdik. Ulusal basının kör ve sağır olduğunu biliyoruz. Ancak yerel basınımızın partimizi ve adayımızı görmezden gelmesi kabul edilemez. Henüz aday açıklamayan partilerin İlçe başkanlarına görüş sorulurken partimizin düşüncelerinin alınmaması doğru değildir.

Partimiz 26 Ocak 2018 tarihinden beri ülke çapında yüz bin dilekçe toplamak için çeşitli etkinlikler yapmaktadır ve büyük oranda dilekçeler toplanmıştır. Yarın (20.04.2018 Cumartesi Günü) ilçemiz şehitlik parkında imza masamız açık olacaktır. 

Halkımızı masamıza davet ediyoruz. Kanunsuz ve Hukuku ayaklar altına alanlara gerekli cevabı vermek için imzaları ile Genel Başkanımız Doğu PERİNÇEK’in adaylığına destek vermelerini istiyoruz.”