SONGÜL KONAR

“ENGELLİLERİN RAHATÇA GEZEBİLECEĞİ KALDIRIMLAR VE YOLLAR İSTİYORUZ”

Yerel seçimlere az bir zaman kaldığını ve adaylarında kısa süre içerisinde belirleneceğini hatırlatarak, sözlerine başlayan Aykut, şunları söyledi: “Hepimiz, Keşan’da yaşıyoruz. Tüm partilerdeki aday adayı olan büyüklerimizin, arkadaşlarımızın hepsi Keşan’a bir şeyler katmak için çalıştıklarına inanıyorum. Bu çerçevede; aday olacakların engelliler içinde çalışmalar yapmasını istiyorum. Keşan’da yaklaşık 700 engellimiz bulunuyor. Bu engelli arkadaşlarımızın Keşan içerisinde günlük yaşamlarında çok büyük sıkıntıları var. Bizim hiçbir siyasi partiyle ve aday adaylarımızla sıkıntımız yok. Fakat bir engelli olarak, kaldırımda rahatça gezebilme durumumuz yok. Tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlarımız kaldırımda araçlarını kullanamıyorlar. Bizim istediğimiz, engellilerin rahatça gezebileceği kaldırımlar ve yollar istiyoruz. Adaylardan başka bir isteğimiz yok.”

“SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETECEK ADAYLARIN MECLİSE GİRMESİNİ İSTİYORUZ”

Taner Aykut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Keşan’da engellilerin taşınması anlamında halen sıkıntılar yaşanıyor. Engellilerin taşınmasına çözüm üretemeyen arkadaşlarımızın yeniden aday adayı olduklarını görmekteyiz. Buna bir anlam veremiyoruz. Engelliler olarak, kaldırımlarda gezmeyi bir kenara bırakın, taşıma anlamında sıkıntılar artarak devam ediyor. Biz, engellilerin sorunlarına çözüm üretecek adayların meclise girmesini istiyoruz. Umarım bu dileğimiz kabul görür.”

“ŞEHİRİÇİNİN ENGELLİLERE GÖRE, YENİDEN DİZAYN EDİLMESİNİ İSTİYORUM”

Aykut, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’da kaldırımlar belli standartlarda değil. Bazı kaldırımlar çok yüksek ve bir engellinin tek başına çıkması mümkün değil. Ayrıca, kaldırımların genişliği 70 santim iken, tekerlekli sandalye 90 santim civarındadır. Seçilecek adayların bunları göz önüne alması gerekiyor. Ayrıca, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve adayların ya da yöneticilerin sadece o gün bizleri hatırlamamalılar. Sorunların çözümü konusunda da, bizlerin yanında olsunlar. Keşan’da şuanda engelliler açısından yapılan çok fazla bir şey yok. Ben siyasi anlamda değil; bir engelli birey olarak, günlük hayatta karşılaştığım sorunları aktarıyorum. Hangi parti kazanırsa kazansın, şehir içinin engellilere göre, yeniden dizayn edilmesini istiyorum.”