Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, referandum çalışmalarını Keşan'da sürdürdü. Bircan, referandum sonucunun hayır olacağının müjdesini vererek, “Edirnemiz Hayır'da birinci olacak ve ülkemizde de Hayır çıkacak” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Keşan'a bağlı Çeltik ve Mecidiye köylerinde vatandaşlarla buluşarak referandumu anlattı.

9 Nisan'da CHP önceki Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Edirne'de olacağını kaydeden Bircan, “Evetçilere devletin tüm imkanları seferber edilirken, Sayın Baykal için talep ettiğimiz salon verilmiyor. Biz de Saraçlarda daha kalabalık olarak Sayın Baykal'ı ağırlayacağız” diye konuştu.

YİNE ERGENE'DE ARAMA YAPILAMIYOR

Bircan, önceki gün Ergene Nehrine atlayarak intihar eden Özlem İşbilen'in Ergene'nin kirliliği nedeniyle dalgıç aramasının yapılamadığını ifade ederek, “Geçen sene Şubatta da Doğuş kardeşimiz Ergene'ye atlamıştı ve yine dalgıçlar Ergene'nin kirliliği nedeniyle, dalgıçlar arama yapamamıştı. Şimdi yine aynı durumda. Ergene temizlenmiyor yeter artık.” dedi.

HAYIR ÇIKACAK

Erdin Bircan, Keşan Mecidiye Köyüne CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, il genel meclis üyeleri ve CHP örgütü ile ziyaret ederek referandum bilgilendirmesi yaptı. Mecidiye'ye yapılmak istenen kalker ocağını engellemek için yapılması gerekenleri de aktaran Bircan, “Referandumda hayır çıkması kadar önemli kalker ocağının da kurulmaması. Cennet Mecidiyeyi önce taş ocakları ile yok etmeye çalıştılar şimdi de kalkerle bunu yapmaya çalışıyorlar. Kalker ocağına da hayır, referandum değişikliklerine de hayır.” diye konuştu.

Çeltik Köyüne de geçen Bircan, “Edirnemiz Hayır'da birinci olacak ve ülkemizde de Hayır çıkacak.” diye konuştu. Bircan, çiftçinin yaşamına hiçbir katkısı olmayacak bu referandumda hayır denmesi gerektiğini anlattı.