AYGÜL KONAR

“TEMAYÜLDE, PARTİLİLERİMİZ İSTEDİĞİ KİŞİNİN ADINI YAZDI”

AK Parti tarafından tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de pazar günü temayül yoklaması yapıldığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Boyalık, şunları söyledi: “Belediye başkan aday adaylarıyla alakalı bir temayül yoklaması yapıldı. AK Parti tarafından ilk defa dijital ortamda temayül yoklaması yapıldı. Belki de, gelecekte elektronik ortamda oy kullanma adına Türkiye’ye model olacaktır. Kişiye özel kartla sandığa gittik ve karşımıza, ‘kimi aday adayı görmek istiyorsunuz?’ şeklinde bir ekran çıktı. Partililerimizde istediği kişinin adını yazdı. Bu da, partimizin demokrasiyi tam anlamıyla işlettiğini göstermektedir.”

“AK PARTİ, TEMAYÜLE ÖNEM VERİYOR”

Hüseyin Boyalık sözlerine şöyle devam etti: “Temayül yoklamasına, Eski Bakanımız ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca gözleminde yapıldı. Oylama tamamlanıncaya kadar vekillerimiz yerlerinden ayrılmadılar. Bu oylamanın başlangıcından sonuna kadar beklemeleri, AK Parti’nin temayüle ne kadar önem verdiğini göstermektedir.”

“TEMAYÜL SONUÇLARINA ÖNEM VERİLİRSE, KEŞAN AK BELEDİYE OLUR”

“Peki, Keşan’dan kaç kişi bu oylamaya katıldı?” şeklindeki soruya cevap veren Boyalık, şunları söyledi: “Oylamaya, 101 arkadaşımızdan 6’sı mazeretleri nedeniyle katılamadı. Geri kalan arkadaşlarımızda oylarını kullandılar. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları, mahalle başkanlarımız ve geçmiş dönem ilçe başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz oylarını kullanarak, Keşan’da kimin belediye başkan aday adayı olmasına cevap verdiler. Genel merkezimiz eğer temayülden çıkan sonuca göre, adayımızı belirlerse Keşan’da yapamayacağımız hiçbir şey yok. Eğer temayülden çıkan sonuç iyi irdelenirse, Keşan’da belediyeyi alma noktasında hiçbir sıkıntımız olmayacaktır. Temayül sonuçlarına önem verilirse, Keşan AK Belediye olur ve hizmetlere de doyar.”

“ÇIKAN SONUÇLARI BİZLERİN BİLME DURUMU YOK”

“Temayülden çıkan sonuçlar nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Hüseyin Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “Çıkan sonuçları bizlerin bilme gibi bir durumu yok. Sonuçlardan Cumhurbaşkanımızın, genel merkezimizin, milletvekilimizin, il başkanımızın bilgisi olur. Ayrıca, bu temayül sonuçlarının çok fazla kamuoyunda gezmesi de doğru olmaz. Temayül yoklamasının Keşan’a ve Edirne’ye hayırlı olmasını diliyorum.”