CHP Keşan eski İlçe Başkanlarından Salim Yatıkçı, 90. Yıl kutlamaları sırasında Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın pastayı kesmeye davet edilmemesinin, ilçe yönetiminin büyük bir eksikliği ve ayıbı olduğunu savundu.

BUNA BİR ANLAM VEREBİLMİŞ DEĞİLİM

Pazartesi günü 90. kuruluş yıldönümü nedeniyle birçok partilinin, parti binasında toplandığını hatırlatan Yatıkçı, şöyle konuştu: “İlçe başkanı, eski ilçe başkanları, belediye başkanımız, meclis üyeleri ve partililerimiz ile hep beraberdik. Önümüzdeki süreçte çok önemli bir yerel seçim var ve bu nedenle bir arada olmamız gereken bir süreçten geçiyoruz. İlk başta gördüğüm bu birlik ve beraberlik beni çok duygulandırdı. Pastamızı kesmek için içeriye girdiğimizde ben belediye başkanımız Mehmet Özcan’ın ve Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı’nın kapının önünde, ayakta olduğunu fark ettim. Bu beni çok üzdü. Neden davet edilmediler? Neden birlik ve beraberlikten bahsederken pastayı kesen ellerin arasında onların elleri yoktu buna bir anlam verebilmiş değilim. Bugün yönetimdeki arkadaşlar Özcan’ın şahsına karşı belki kızabilirler. Ama Mehmet Özcan’ın orada %56 oy alarak partimizden seçilen bir belediye başkanı olarak aramızda olması gerekirdi. Kapının önünde ayakta olmamalıydı. 10 yıldan beri başkanımızın Keşan’a kazandırdıklarını herkes görüyor. Birçok projenin altına imza atmış olan birisi. Trakya’da 30 milyon TL’lik bir yatırıma imza atmış başka bir belediye yok. Böyle bir günde belediye başkanın oraya davet edilmemesi, yönetimin büyük bir eksikliği, ayıbıdır.”  

İLÇE BAŞKANLIĞI TARAFSIZ OLMALI

Kendisinin ilçe başkanlığı yaptığı dönemde Keşan’a gelen 28 tane milletvekili aday adayının hepsini kucakladıklarını ve tarafsız davrandıklarını kaydeden Salim Yatıkçı,“Bizim partimizi anlatanlara kucak açtık. Ama burada biz belediye başkanımıza aynı yakınlığı göstermemiz lazım. 6-7 ay sonraki yerel seçimlerde diyen bir yönetimin belediye başkanına sahip çıkmaması düşündürücü. Söylenecek söz yok. Bu fotoğraf her şeyi gösteriyor. Partiyi temsil eden insanlar. Onun yaptığı hizmetleri diğer partiler bile gıpta ile izlerken bizim bu şekilde davranmamız başkanımıza karşı çok büyük bir haksızlık” diye konuştu.

İlçe yönetiminin hiç kimseyi dışlamaması gerektiğine de dikkat çeken Yatıkçı, “Şu an için Keşan’da belediye başkanlığına aday adayı olduğunu açıklayan 5 isme de yönetim eşit mesafede olmalı. Dışlayarak veya farklı davranarak bir şey kazanamazlar. İlçe başkanlığı tarafsız olmalı.”

AFALCI: ÖZCAN’IN %56 İLE SEÇİLDİĞİ NE ZAMAN UNUTULDU

Bu arada yazılı bir açıklama yapan CHP Gökçetepe Köyü Delegesi Fahir Afalcı da Başkan Özcan’a yapılan davranışı onaylamadığını bildirdi. Özcan’ın son yerel seçimlerde Keşan halkının %56’sının oyunu alarak seçildiğini söyleyen Afalcı, “Bu zafer hem partimizin hem de başkanımızındır. Bu zafer ne zaman unutuldu?” diye sordu


.