24. Dönem CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, geçtiğimiz hafta Ankara’da gerçekleştirilen 35. Olağan Kurultayı değerlendirdi. Değirmendereli, kurultayın olumlu ve olumsuz yönlerinin olduğunu söyledi ve Edirne kurultay delegelerinden 3’ünün oylamaya katılmadığını hatırlatarak “Edirne kurultay delegeleri kendi evladını sırtından bıçaklamıştır” dedi.

60’A YAKIN DELEGE PARTİ POLİTİKALARI HAKKINDA GÖRÜŞ BİLDİRDİ 

Değirmendereli, kurultayın olumlu ve olumsuz yönlerinin olduğunun altını çizerek konuşmasına şöyle devam etti: “İyi yönlerini ifade edecek olursak birincisi 60’a yakın delege parti politikaları hakkında görüş bildirdi. Bu görüş bildirenlerin içerisinde bir kısmı, parti meclisi üyeliğine yönelik olsa da içlerinde bir kısmı da partinin bundan sonraki süreçte yapması gereken konuları anlatan gerçekten doğru ifadeler de vardı. Zenginlik katan konuşmalar da vardı. Birinci konu bu. Şöyle veya böyle 60 tane delegenin böyle büyük bir kurultayda görüşlerini ifade etmiş olması bir olumluluk ayrıca 462 partilinin parti meclisine aday olması ayrı bir zenginlik, bunlar olumlu tarafları.”

PARTİYE PATİNAJ YAPTIRAN KADROLARLA YÜRÜMEK YÖNÜNDE BİR TERCİH KULLANDI

Değirmendereli, olumsuz yönlerinin de şöyle anlattı: “Olumsuz yönü olarak kurultay öncesi Genel Başkan’ın bu yeni dönemde daha farklı bir kadroyla daha genç daha dinamik bir kadroyla yürüyeceği yeni söylemler ifade edeceği söyleniyordu. Kurultayın sonucunda Genel Başkanın delegenin önüne koyduğu tercihlere baktığımızda yine partiyi bugüne kadar başarıya koşturamamış partiye patinaj yaptıran kadrolarla yürümek yönünde bir tercih kullandığını görüyoruz. Bu önemli bir olumsuzluk”

KURULTAY DELEGELERİNDEN 3 TANESİ OY KULLANMAMIŞTIR

Edirne’den bir arkadaşlarını parti meclisinde yer alması taleplerinin olduğunu söyleyen Değirmendereli“Bu talebimizi Genel Başkan milletvekili arkadaşımız Okan Gaytancıoğlu’nu parti meclisine önererek ortaya koydu. Ama burada olağanüstü bir yanlış var ki bu çok önemli Edirne kurultay delegeleri kendi evladını sırtından bıçaklamıştır. Bu toplantılarda mutlaka ‘Edirne’den parti meclisi üyesi istiyoruz’ diyen insanlar ve bu doğrultuda Edirne delegesinden partililerden kurultayda tercih yapma kurultayda Edirne’nin tercihini ortaya koyma sorumluluğunu alan kurultay delegelerinden 3 tanesi oy kullanmamıştır.”

BU ÇOK BÜYÜK BİR AYIPTIR

Edirne’den 3 delegenin oy kullanmaması ve Tekirdağ’ın destek vermemesi nedeniyle Gaytancıoğlu’na sahip çıkılmadığını kaydeden Değirmendereli“Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç Sülüş ve Enez Delegesi Kader Gönenç kurultayda oy kullanmamışlardır. Diğer arkadaşların nereye kullandığı konusunda bir şey söylemek doğru değildir. Diğer arkadaşlarımızın da Gaytancıoğlu’na destek vermediği görüsü daha yakın görünmektedir. Diğer bir konu Tekirdağ örgütü de Gaytancıoğlu’nu desteklememiştir. Bunu bizzat Tekirdağ il başkanı da yaptığımız görüşmede ifade etti. Dolayısıyla Trakya’daki Tekirdağ ve Edirne örgütleri kendi genel başkanının Trakya’dan koyduğu Okan Gaytancıoğlu’na sahip çıkmamıştır. Burada en önemlisi Edirne delegelerinin sahip çıkmaması bu fiyaskodur, yapılmış büyük bir haksızlıktır. 2 gün orada dolaştı arkadaşlar ama son anda istedikleri i insan Edirne’den konmadığı için kongre alanını terk edip gittiler. Bu çok büyük bir ayıptır.

TRAKYA’DA FAİK DÖNEMİ KAPANMIŞTIR

24. Dönem CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, son olarak Trakya’da Faik Öztrak döneminin bittiğini kaydederken şu ifadeleri kullandı: “Öbür taraftan da bugüne kadar Trakya’da gerek milletvekili seçim süreci gerek belediye başkanı seçim sürecinde kendi tercihlerinin gerçekleşmesi için büyük gayretler sarfeden Faik Öztrak hem genel başkan listesine girememiş hemde çok düşük bir oy almıştır. Yani Trakya’da Faik dönemi kapanmıştır. Trakya’da ayrıca bu da çok önemli, Genel Başkan Recep Gürkan ve ekibinin karşısında onlara karşı onların tutumlarından rahatsız olduğunu Okan’ı koyarak yani receple yürümeyeceğinin bir ifade etmiştir.”

Kemal Değirmendereli, 3 kurultay delegesinin oy kullanmaması ile ilgili olarak Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın nasıl bir tavır koyacağını merak ettiğini ve “Bu çok büyük bir ayıp orada kendilerine verilen görevi yapmamıştır arkadaşlar.” dedi.