DSP (Demokratik Sol Parti) Keşan İlçe Başkanı Cem Akgül, ilçedeki yürüyüş eylemlerinin bitmesi ve Taksim Gezi olaylarının son durumu değerlendirdi.

Taksim direnişine destek amacıyla düzenlenen ve ülkenin her tarafından yankı bulan protestolara biz de kendi parti tüzükleri doğrultusunda demokratik haklarını kullanarak katıldıklarının altını çizen Cem Akgül, gezi protestolarının Keşan’da amacına ulaştığını söyledi.

Akgül, protestolara bakıldığında her kesimden insanların bulunduğunu görmenin mümkün olduğunu belirterek, “Bilhassa gençlerin eylemlerde yer alması bizi mutlu etti. Gençlerimizin kahve köşelerinde yer aldığı söyleniyordu, bu protestolar sayesinde gençlerimizin ne kadar duyarlı olduğunu gördük. Hiçbir siyasi partinin görüşü etkisi altında kalmadan, kendiliğinden oluşan bu topluluk bence iktidara hesap sormuştur. İktidarın dediği gibi mesele 3-5 ağaç değil. Bu yıllardır yitirilen bilincin sonudur. Bu yitirilen vicdanların hesabı bu süreçte sorulmuştur. Keşan halkı duyarlı bir şekilde, kendiliğinden bu yürüyüşlere katılmıştır. Bu yürüyüşlerde en sevindirici durum ise hiçbir olayın olmayışıdır. Hiçbir provokasyona sebebiyet verilmeyişinin de takdir edilmesi lazım. Bunda Keşan İlçe Emniyeti’inin de katkısı olmuştur. Şahsım ve partim adına Emniyete teşekkür ediyorum. Yürüyüş esnasında masumane olan tepkilere müdahale ve tepki göstermeyerek sakin bir şekilde kenardan izlemiş, hiçbir tahrikte bulunmamıştır. Ancak, bu benim ve geziye katılan birçok kişinin görüşü olarak her nedense kortej AKP ilçe binasının önünden geçerken polislerin orada fazlaca durması, halkta tedirginlik oluşturmuştur. Şimdiye kadar birçok yürüyüş olmasına ve hiçbir taşkınlık olmamasına rağmen emniyetin bu seferki yürüyüşlerdeki duruşu insanlara ters gelmiştir.” şeklinde konuştu.

Başbakanın Çapulcu olarak hitap ettiği halk kendisine cevap verdiği için bir tedirginlik yaşadığını söyleyen Cem Akgül, sözlerine şöyle devam etti: “Bu tedirginlik onları hırslandırmış, ayrıca yanlış sözler söylemeye teşvik etmiştir. Bunu da açıkçası anlamış değiliz. Zamanında Atatürk ve arkadaşlarına çapulcu deyip vatan haini ilan edenler ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı. Bu örneğin başbakana iyi bir örnek olacağını zannediyorum. Ayrıca bu iktidarın geçenlerde gazetelerde söylediği <Tarım köylünün elinden alınmalı> şeklideki haber bizim köylü halkımızı tedirgin etmiştir. Tarım köylünün elinden alınmak isteniyorsa, bunun karşısındayız.”

Akgül, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Biz Keşan halkında bu duyarlılık olduğu sürece DSP olarak halkımızın arkasında olacağız.