DSP (Demokratik Sol Parti)Keşan İlçe Başkanlığı görevine getirilen Yusuf Nalbantoğlu, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında partisinin yeni ilçe yönetimini açıkladı.

Fikret Akan’ın DSP Keşan İlçe Başkanlığı’nı bırakması sonucunda genel merkez tarafından göreve getirilen Nalbantoğlu, açıklamadan önce eski başkan Akan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

KURUCU BAŞKAN GÖREVİNİ YÜRÜTÜYORUM

Konuşmasına bütün annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak başlayan Yusuf Nalbantoğlu şunları söyledi: “Genel merkezimiz Keşan’da bir görev değişikliğine gitti. Yaklaşık bir buçuk senedir başkalığı yürüten Fikret Akan arkadaşım 1 Kasım 2015 seçimlerinde başarısız bulundu. Akan’ın istifa etmesi sonucu genel merkez tarafından başkanlığa ben atandım. İlçe başkanlığı görevine fes olmuş bir partinin tekrar açılmasıyla getirildim. İlçe teşkilatı fes olunca üyelikler düşmüştü. Biz üye kaydı için göreve getirildik. Üye kayıtlarından sonra hazır olduğumuz zaman ilçe kongresi yaparak yeni başkanımızı seçeceğiz. Aday olmak isteyen arkadaşlarımız burada aday olacaklar. Ben şu an kurucu başkan görevini yürütüyorum. Eskilerle hiçbir ilişkimiz kalmamıştır. İl başkanı görevden alınmıştı. Bu yüzden Keşan ilçe başkanlığı da fes edilmişti. Eski üyelerimize seslenmek istiyorum, Atatürk’ün, ‘Köylü milletin efendisidir’ sözünü hala benimsiyorsanız. üretici, sanayici, laik, cumhuriyetçiyseniz, parlamenter sisteme inanıyorsanız sizin partiniz Demokratik Sol Parti’dir”

BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR

 Sonrasında Fikret Akan da yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Ben 1 buçuk sene önce genel merkezimizin atamasıyla göreve gelmiştim. Bu zaman zarfında istediğim verimi alamadım. İstediğim desteği alamadım. Ben kendimi başarısız sayıyorum. Başarısız olduğumdan dolayı da istifamı verdim. Yeni başkanımız gelene kadar partimizin başındaydım. Bu bir bayrak yarışıdır. Yeni yönetime görevlerinde başarılar diliyorum. Bana şimdiye kadar verdikleri desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.”

DSP’NİN OLUŞAN YENİ İLÇE YÖNETİMİ

DSP’nin oluşan yeni ilçe yönetimi şu şekilde: Başkan Yusuf Erdem Nalbantoğlu, üyeler; Hayrettin Çetin, Salim Çavdar, Turan Sarıgül, Mustafa Öz, İsmail Serpin, Selçuk Kayrar, Özgür Sarmış, Yaşar Bayram Dirlik, Erol Çayır, İdris Ayas.