CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe eski Başkanı ve Kurultay Delegesi Ufuk Kanışkan, geçtiğimiz Cumartesi günü, telefon ile yaptığımız görüşmede 5-6 Eylül 2014 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen, CHP 18. Olağanüstü Kurultayı’nın ilk gününe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İLKELİ TEMELLERİ OLAN KÖKLÜ BİR PARTİ OLDUĞUMUZU BİR KEZ DAHA KANITLADIK

4 Eylül’de Ankara’da tüzük çalışmalarıyla başlayan 5-6 Eylül tarihlerinde de devam eden bir kurultay yaşadıklarını belirten Kanışkan, “Güçlü CHP, güçlü demokrasi, güçlü Türkiye> ana temasıyla yapılan 18. olağanüstü kurultaya katıldım. Kamuoyundaki genel beklentinin dışında CHP kongresi bir tartışma, kavga ortamında değil, demokrasi şöleni şeklinde geçti. Özellikle sonuç bölümünde Genel Başkanımızın ve Genel Başkan Adayı Muharrem İnce’nin bir araya gelerek CHP’nin önemli ve ilkeleri  olan köklü bir parti olduğunu bir kez daha tüm Türkiye’ye  kanıtladı. Bu bizi 2015 yılında yapılacak olan genel seçimler için ciddi bir şekilde umutlandırdı. Türkiye’yi de umutlanmıştır.” dedi.

ANKARA’DAN KEŞAN’A UMUTLA DÖNECEĞİZ

Türkiye’nin her köşesinden yüzlerce parti adayının parti meclisinde CHP’ye katkı vermek için yarıştığını ifade eden Ufuk Kanuşkan, şunları söyledi: “Kurultay delegeleri olarak bu arkadaşlarımız içerisinden partimize en uygun ulan 60 tane parti meclisi üyesini 15 tane de disiplin kurulu üyesini seçeceğiz. Hem CHP hem de Türkiye için bir kez daha umutla Ankara’dan Keşan’a döneceğiz.”

DEĞİŞİM PARTİ MECLİSİ’NE DE YANSIYACAK

Kurultaya katılmak üzere Ankara’ya gitmeden önce yaptığı açıklamada, Ancak yerel seçimlerde çok önemli bir ivme kazanamadık. Bu bir değişime, bir arayışa ihtiyacımız olduğu sonucunu doğruyor. Sokaktan elde ettiğimiz mesaj da bu. Değişimden kastım isimler değil. Ancak bakış açısı değişmiyorsa bir şey değişmiyor demektir.” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Kanışkan, “Kurultay sonrasında CHP’de isimlerde değil anlayışta bir değişiklik olduğunu sonuç gösteriyor. Muarem İnce’ye 415 oy çıkmış olması genel başkanımızla aldığı oy arasındaki bir bütün olarak değerlendirildiğinde değişimin parti meclisine yansıyacağını düşünüyorum. Parti meclisinde, CHP’nin politikalarına çalışmalarına yön veren, 60 kişilik ekipte bakış açısı değişiminin olacağını düşünüyorum. CHP’de bir enerji var. hizmet için bir istek ve Türkiye’yi yönetmek için bir hazırlık var. Bu değişim isteği parti meclisinde de kendini bulacak.” şeklinde konuştu.

Kurultay öncesinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile görüştüğünü dile getiren Ufuk Kanışkan, görüşmede avukatlık mesleğinin sorunlarını görüştüklerini kaydetti. 

TEOMAN ÖZDÖL:

“UYARI GİBİ OYLAMA OLDU”

Ufuk Kanışkan’ın ardından CHP Edirne eski il başkanı ve kurultay delegesi Teoman Özdöl de CHP Kurultayı için şunları söyledi: Kurultay bitti genel başkanı seçtik, ilk defa bir uyarı gibi oylama oldu.  Genel başkanın seçiminin ardından  parti meclisimizi seçtik genel başkanımızın hazırladığı liste ağırlık kazandı. Bütün arkadaşlarımızla iyi bir çalışma sergiledik.”

YAKUP ATALAY: YİNE MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

CHP Uzunköprü eski ilçe başkanı ve kurultay delegesi Yakup Atalay demokratik bir ortamda yapılan bir kurultay gerçekleştiğini söyledi. Atalay şöyle konuştu: “CHP dosta düşmana kurultayın nasıl yapılması gerektiğini net olarak gösterdi. CHP kurultaylarında kavga olur gürültü olur, söylemi hiçbir şekilde gerçekleşmedi. Gayet demokratik dostane bir ortamda gerçekleşen bir kurultaydı. Bu kurultaydan çıkarılacak birkaç sonuç var. Bunlardan bir tanesi şu anki mevcut genel merkez yönetimine karşı bir uyarı görevi yaptı kurultay delegeleri. Bir değişim dönüşümün dillendirilmeye çalışıldığı net olarak görüldü. Bundan sonra genel merkezin bunları dikkate alacağını tahmin ediyorum. Edirne Kurultay delegelerinden Uzunköprü’yü temsil ediyorum, Uzunköprü eski ilçe başkanıyım buraya gelmeden önce partililerimizle, delegelerimizle, halkımızla görüşüp oyumuzu kullandık. Bizim tabanımız değişimden yana bir talepleri vardı. Biz o taleplerin köprü görevi yaptık ve Muharrem İnce’yi destekledik. Genel başkanımıza ve seçilen yeni parti meclisi üyelerimize başarılar diliyoruz.  Mücadelemiz yine de devam  ediyor.”