AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 12.00 sıralarında başlayan toplantıya, Aksal’ın yanı sıra; İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşması Boyalık tarafından yapıldı.

24 Haziran seçimlerinde Milletvekili seçilen Fatma Aksal’la bölge için birçok defa bir araya geldiklerini belirten Hüseyin Boyalık, “Mecliste yoğun bir çalışma süreci yaşadı. Meclisin tatile girmesiyle kendisi bölgede çalışmalarına devam ediyor. Bugün Keşan’a gelerek esnafımızı ziyaret edeceğiz. Biz sadece seçim döneminde değil, sürekli olarak halkımızla birlikteyiz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi her gün seçim varmış anlayışıyla çalışıyoruz. 24 Haziran seçimlerinde Keşan’da oylarımızı artırdıysak yerel seçimlerde de arıtacağız ve Keşan Belediyesi’ni kazanacağız.” dedi.

BELEDİYENİN ÖZ KAYNAKLARI DOĞRU ŞEKİLDE KULLANILMIYOR

Keşan’da yaşanan yağışlarla ilgili de eleştirilerde bulunan Boyalık, şunları söyledi: “Yağışlar nedeniyle Keşan’ın sokaklarını sel aldı. Keşan’ın CHP’li belediyesi yaptığı hizmetleri övünerek anlatıyordu ama hiçbir şey yapmadığını hep birlikte gördük. Yağmur suyunun rögara girmediğini gördük. Yollar yağmurdan dere olmuş. Köprü altlarını su basmış. Keşan’da övündükleri belediye kompleksini su basmış. Rasim Ergene Caddesi’nde araçlar su nedeniyle yollardan geçemiyor. Keşan’a 348 kilometrelik yağmur suyu hattı yapıldığı ifade ediliyor ama hiçbir şey yapmadığını gördük. İller Bankası’ndan alınan kredileri heba etmişler. Ayrıca Keşan’da 3 gün boyunca çamurlu su aktı. Biz AK Parti iktidarı olarak her zaman destek olduk. İller Bankası kredi versin ve Kumdere’ye yeni kuyular açılarak, halkın temiz su içmesi için destek olduk. Ama verilen krediler ve belediyenin öz kaynakları doğru şekilde kullanılmıyor.”

KEŞAN BELEDİYESİ’Nİ KAZANMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ

Hüseyin Boyalık sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Fatma Aksal, Edirne milletvekili ama Keşanlı olması nedeniyle Keşan milletvekili diyoruz. Ankara’da, Keşan’a biraz pozitif ayrımcılık yapacaktır. Keşan olarak her şeyi alabilecek ve yapabilecek durumdayız. Sadece halk tarafından desteğe ihtiyacımız var. Keşan Belediyesi’ni kazanmak için gece gündüz çalışacağız. Fatma Hanım vasıtasıyla Keşan Belediyesi’nin anahtarlarını Ankara’ya göndereceğiz.”

OSB’Yİ İSTEDİĞİMİZİ ANLATACAĞIZ

Keşan’ın en büyük sorunlarından birinin işsizlik ve istihdam olduğunu ifade eden Boyalık, “Tarım İhtisas OSB’nin bölgeye kazandırılmasıyla birlikte bu sorununda ortadan kalkacağını düşünüyorum. Kurumsal firmalar fabrika açmadan bu sorunu ortadan kaldırmak mümkün değildir. Meclis açıldığı gibi OSB’nin bölgeye kazandırılması için Keşan TSO, Keşan Ticaret Borsası ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte gideceğiz. Keşan el ele verip, OSB’yi istediğimizi anlatacağız. İnşallah bölgedeki iş sorununu da çözmüş olacağız.” dedi.

ERİKLİ’DE ÇOK KÖTÜ BİR DURUM YAŞANIYOR

Erikli’de yaşanan sorunlarla ilgili de konuşan Hüseyin Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “Erikli’de çok kötü bir durum yaşanıyor. Keşan Belediyesi topu bir kooperatifin üzerine atmış. Suyu, kanalizasyonu temizliği kooperatifin üzerine atmış ve oradaki insanlara kan ağlatıyor. Belediyenin böyle bir şey yapmaya hakkı yok. Belediye temizlik ve çöp vergisi alıyorsa, oraya hizmet götürmek zorundadır. Akıl yoksunu bir CHP’li belediye var. Tatile gelen insanlar lanet okuyarak gitmemeli.”

Toplantıda daha sonra Fatma Aksal söz aldı.

MİLLETVEKİLLİĞİNDE OYLARINI ARTIRAN 10 TANE ŞEHİRDEN BİRİYİZ

24 Haziran seçimlerinde Edirnelilerin desteğiyle seçildiğini hatırlatan Aksal, şunları söyledi: “Edirne’den 1 milletvekili çıkardık. Gönlümüzden geçen Edirne’den daha fazla ve daha iyi bir oyla gitmekti. Ama milletvekilliğinde oylarını artıran 10 tane şehirden biriyiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne yoğun bir çalışmaya girdik. Bölgeye her fırsatta geleceğim. El ele verip, bölgemiz için çalışacağız.”

BÖLGE İÇİN YAPILACAK İŞLERDE BİRLİKTE MÜCADELE VERECEĞİZ

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Sözcülüğü görevine getirildiğini ifade eden Fatma Aksal şunları söyledi: “Bölgemiz için tarım çok önemlidir. Ben de içinden gelen biriyim. Bölgemizi dikkate alarak böyle bir görev üstlendim. Tarımla ilgili geçecek tüm kanun teklifleri benim bulunduğum komisyondan çıkacaktır. Her zaman olduğu gibi yine sizlerin yanında olmaya devam edeceğim. İstihdam sorunu sadece Türkiye’de değil; tüm dünyada yaşanmaktadır. Bu sorunu çözmek için çalışacağız. Bölgemiz için ilgili kanun tekliflerini meclise getireceğiz. Kapımız herkese açıktır. Bölge için yapılacak işlerde birlikte mücadele vereceğiz. Bölgemizde iyi işlere imza atacağımıza inanıyorum.”

KEŞAN’IN AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİYLE TANIŞMASINI İSTİYORUZ

Aksal, sözlerine şöyle devam etti: “Yerel seçimler bizler için çok önemli. Parti teşkilatlarımızda gerekli hazırlıklarını yaptıklarını biliyoruz. Amacımız Keşan’da belediyeyi almaktır. Keşan’ın da AK Parti belediyeciliğiyle tanışmasını ve hizmetlerden yararlanmasını istiyoruz. İyi bir çalışmayla Edirne, Keşan ve diğer ilçelerde başarılı olacağız.”

İŞİN SORUMLULARININ BİR AN ÖNCE ORTAYA ÇIKARILMASINI İSTİYORUZ

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar’ın “Çorlu’daki tren kazasının araştırılması konusunda verilen önergenin AK Parti ve MHP’nin oylarıyla ret edildi” şeklindeki söylemlerinin hatırlatılması üzerine Fatma Aksal, şöyle konuştu: “Kazada hayatını kaybedenleri tekrar anıyoruz. Hiç kimse böyle bir kazanın yaşanmasını istemez. Biz meclis araştırması açılmasın demiyoruz. Ama meclis araştırmaları çok uzun sürüyor. Gerekirse komisyon kurulur. Biz işin sorumlularının bir an önce ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Adli ve idari bir dava açılmıştır. Sürecin en hızlı şekilde işlemesini istiyoruz. Kimse bunun üzerinin kapatılmasını istemez. Cumhurbaşkanımız araştırılması konusunda gerekli talimatı vermiştir.”