AYGÜL KONAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'li Fikri Sağlar hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatmıştı. Bunun üzerine AK Parti, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP'li Fikri Sağlar ve gazeteci Can Ataklı hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, konu ile ilgili açıklamada bulundu. 

Sözlerinde “AKP gündemi olmayacak konulara getirerek sanki rejimde bir sıkıntı varmış gibi, darbe olacakmış gibi yönlendirmeler yapıyor” ifadelerine dikkat çeken Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “AK Parti Türkiye’nin gündemini belirlemekten uzak. Türkiye’nin gündeminde yoksulluk, işsizlik var. Esnafın dükkânını açamamsı var. Çiftçinin hak ettiği değeri alamaması var. İthalatın ülkeyi olumsuz yönde etkilemesi var. Üniversite mezunu genç işsizlerin oranı artması varken, AKP gündemi olmayacak konulara getirerek sanki rejimde bir sıkıntı varmış gibi, darbe olacakmış gibi yönlendirmeler yapıyor. Bunlar son derece yanlış. Halkımız bunlara artık dikkat bile etmiyor. Bizler sürekli halkın içindeyiz. Halk bunları konuşmuyor bile. Halkın gündeminde ben kredi kartı borcumu ödeyemedim, ben iş bulamadım, aldığım ücret bana yetmiyor gibi sorunlar var.”

“TÜRKİYE’DE BİR İCRA GERÇEĞİ VAR”

Pandemi döneminde ekonmiyle ilgili değerlendirmede bulunan Doç. Dr. Gaytancıoğlu, açıklamasının devamında şu cümlelere yer verdi: “Neden ekonomik tedbirler açıklanırken, icra sürelerini 90 günden 180 güne çıkardılar. Demek ki Türkiye’de bir icra gerçeği var. 20-25 milyona yaklaşan icra dosyası var. İnsanlar zor durumda. Neden insanlar borçlu ve borçları gün geçtikçe artıyor? Neden esnaf dükkânlarını açamıyor. Açsa da çok düşük ücretlerle geçinmek zorunda kalıyorlar? Bugün 700 bin tane kahvehane kapalı. Bu kahvehane esnafının dükkanını kapatırken cebine herhangi bir para verildi mi? Bugün sayıları 300 bine yaklaşan minibüsçü esnafımız yolcu sayılarının azalmasından şikayetçi. Sadece mazot parasına çalıştıklarını, şoförün ücretini bile veremiyorlar. Servisçi esnafı hiçbir şekilde para kazanamıyor. Buna rağmen neden motorlu taşıtlar vergisi alınıyor? Neden trafik cezalarından medet uman bir iktidar var.”

“İLK SEÇİMDE ZATEN AK PARTİ HALKIMIZDAN GELECEK CEVABI ALACAKTIR”

Suni gündemlerle a Türkiye’nin gerçeklerini örtmenin son derece yanlış olduğuna vurgu yapan Okan Gaytancıoğlu, “Türkiye’de bir rejim tartışması yok. Türkiye biran önce Cumhuriyetin kuruluş ayarlarına dönülmesini bekliyor. İlk seçimde zaten AK Parti halkımızdan gelecek cevabı alacaktır. Böyle suni gündemlerle artık Türkiye’nin gerçeklerini örtmek son derece yanlış. AK Parti’nin halkın içine karışması lazım. Bir çarşıya, pazara çıksınlar, domates, patates, portakal kaç para? Bugün yağa %80 zam gelmiş Çünkü Türkiye ithalatçı bir ülke. Yumurtaya % 100 zam gelmiş. Yani halk bunları konuşuyor. İnsanlar elektrik faturasına 100 TL ödedim. Bu ay 150 TL olmuş bu nereden geliyor, diyor. Halk artık bunalmış durumda. Birçok esnaf kirasını ödeyemiyor. Birçok işletme kapalı durumda. Fabrikalara gidin kapasite kullanım oranlarına bakın. Türkiye’nin en güzide firmaları çok zor durumda. Fabrikaların kapasiteleri %10-15’lere düşmüş. Salgın bütün dünyayı etkilemiş sağlık açısından ama ekonomik tedbirlerini almış ülkeler var. Biz ekonomik tedbirleri almadık. Halka borç verdik. Borçları ödeme zamanı gelmiş insanlar borçlarını ödeyemiyorlar. Yeniden vergi yapılandırmasına gidilsin dedik. Boşuna demedik. Yaptılar, demek ki bir sorun var. Yapılandırma süresi 31 Aralık’a kadardı, şimdi 31 Ocak’a uzattılar. Demek ki hakikatten insanlar ödeyemiyorlar. Daha da taksitleri ödeme sürelerini uzatacaklar çünkü insanlarda gerçekten yok. Bu salgında Türkiye belki çok sayıda can verdi ama Türkiye’deki hastaneler hala dimdik ayakta. Cumhuriyeti kuran bilge insanların, her yere sağlık ocağı yapması, her yere devlet hastanesi yapmasının payı var. AK Parti bir şey yapmadı demiyorum. Onlarda geliştirdi. Tabi ki geliştirecekler ama bu sistemin sağlıklı olmasından dolayı bizler sağlıkta iyi bir konumdayız. Biz bunun diğer alanlarda da özellikle ekonomik göstergelerin iyi olmasını istiyoruz. Kahvehaneyi kapatıyorsun. Bu adam ne yiyecek? Ne içecek? Faturalarını nasıl ödeyecek? Bunu hiç düşünmüyor musun? Türkiye’nin gündeminde bunlar var. Fikri Sağlar, İlker Başbuğ ve Can Ataklı ile konulara kimse inanmıyor. İnansa da bunlar yanlış şeyler. Kimsenin darbe yapacağı yok. Darbelerden çok çekti bu ülke gerek 60 ihtilali gerek 71 muhtırası gerek 80 ihtilali sonrasında yapılan post modern darbeler Türkiye’ye hiçbir şey getirmedi. Tam tersine çok şeyler götürdü. Özellikle CHP darbelere karşıdır. En çok zararı da biz gördük parti olarak. 80 darbesiyle partimiz kapatılmıştır. Cumhuriyeti kuran demokrasiyi yeşerten bir parti olarak bunları biz suni gündem olarak görüyoruz. Halkın gündeminde bunlar yok.”

“ÖNCELİKLE YASAL SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ”

Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin FSRU için Genel Merkez düzeyindeki çalışmaları hakkında konuşan Okan Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Doğa ve çevre haklarından sorumlu genel başkan yardımcımız Ali Öztunç bölgeye davet ettik fakat Elazığ depreminden dolayı kendisi Elazığ’da görevlendirildi. Oradaki görevi bittikten sonra bölgemize gelecek. İncelemelerde bulunacağız. Öncelikle yasal süreci takip ediyoruz. Yasal sürecin olumlu sonuçlanacağını, Türk yargısını adaletli davranarak, doğa katliamını önleyeceğini düşüyoruz. Bilirkişi raporları, birinci ÇED raporu bu yatırımın yapılmasının doğa katliamına yol açacağını söylemişlerdi. İkinci ÇED raporunda da bu görüşlerin değişeceğini sanmıyorum dolayısıyla bu yatırımın yapılmaması gerektiği doğrultusunda bir karar çıkacağını umuyoruz. Genel Merkez düzeyinde de bu çalışmaları sürdürüyoruz. Birçok milletvekili arkadaşımız da buraya gelecekleler. Şu anda süreci bekliyoruz.”