HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, dün yaptığı açıklamada, referandumda ‘Hayır’ denilmesi için Güneydoğu’ya gidip çalışmalar yaptığını belirtti.

Referanduma sayılı günler kala Türkiye’de ciddi anlamda ‘hayır’ denildiğini ifade eden Gaytancıoğlu, “İktidar partisi devletin tüm olanaklarını ciddi anlamda kullanıyor. Ancak halk, buna rağmen tek adam rejimine ‘hayır’ diyor.” dedi.

Okan Gaytancıoğlu, Edirne’de % 75’in üzerinde ‘hayır’ denildiğini dile getirerek, referandum çalışmaları kapsamında Güneydoğu’da bulunduğu sırada 3 şehit verildiğini de sözlerine ekledi. Gaytancıoğlu, “Terör hala bir gerçek. Terörün kaynağını bölge halkı anlamış durumda. Terörün kaynağı dış güçler tarafından desteklenen PKK. PKK’yı destekleyen dış güçler, aynı zamanda FETÖ’yü de, IŞİD’i de destekliyor. Halkımız buna çok ciddi tepki gösteriyor. Güneydoğu’daki insanların, Edirne’deki insanlarla arasında hiçbir farkı yok. Herkeste işsizlik sorunu hat safhada, esnaf siftah yapamıyor, yoksullar zor durumda. Buna rağmen Güneydoğu’daki insanlar yüzde 70’in üzerinde ‘hayır’ diyecek. Referandumda kararsız kalan insanlar, maddeleri öğrenince büyük bir tepki göstererek, tek adam rejimine ‘hayır’ diyorlar. Referanduma kısa bir süre kala, kararsızların oranı gün geçtikçe azalıyor.” diye konuştu.

DEMOKRASİ KAZANACAK

Okan Gaytancıoğlu, referandumda 'hayır' çıkması durumunda demokrasinin kazanacağını dile getirerek, şunları söyledi: “Türkiye’deki gerçek sorun, işsizlik, ekonomik sıkıntılar, ürettiğinin karşılığını alamayan üreticidir. Tüketiciler, yüksek fiyatlarla ürün satın alıyorlar ve girdiler başta olmak üzere tüm tüketim malzemelerine zamlar geliyor. Türkiye’nin gündeminde bunlar varken, gündemi başka yerlere çekip, referandumla oyalamanın çok yanlış olduğunu iktidar partisi de yakında görecektir. Halkımızdan sabır ve sandığa gitmelerini diliyorum. Sandığa gitmek çok önemlidir. Çünkü ‘evet’ cephesi, ‘sandığa gitmenizde oyunuz hayır olacaktır. Gitmeseniz de olur’ gibilerinde bir takım spekülasyonlar yaptığını görüyoruz. Bunların tamamen ‘evet’çilerin işine yarayacağını görüyoruz. Bu nedenle halkımız yüksek bir katılımla sandığa gidecek ve bu rejime ‘hayır’ diyecek.”

Gaytancıoğlu, İstanbul Avrupa yakasında da çalışmalarda bulunduğunu ve burada da ciddi anlamda “Hayır” oyu çıkacağını kaydederek, “Türk halkı maddeleri öğrendikçe bunun bir parti seçimi olmadığını, bunun bir tercih olduğunu anladı. Halk, hem sandığa katlayacak hem de ‘hayır’ oyu verecek.” dedi.