CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, geçen Cumartesi günü çok amaçlı pazaryerinde tezgâh açan esnafı ve dükkânları ziyaret ederek esnafa hayırlı işler diledi. Ziyarette Gaytancıoğlu’na, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Keşan Kadın Kolları ve çok sayıda parti üyesi eşlik etti. Esnafın ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Gaytancıoğlu, aynı zamanda esnafın isteklerini de dinledi. Gaytancıoğu, esnafa, “16 Nisan’da sizler gereken cevabı vereceksiniz, yeni pazaryeri hepinize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.
Gaytancıoğlu aynı zamanda esnafa hayırlı işler dileyerek, esnafın isteklerini ve referandum hakkında düşüncelerinde sordu. Esnaf, ziyaretten dolayı Gaytancıoğluna teşekkür etti memnuniyetlerini dile getirdi. Gaytancıoğlu, ziyaret sırasında 16 Nisan’da yapılacak referandum hakkında ve yeni pazaryeri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

SUNİ GÜNDEMLER YARATMAYI BIRAKALIM, ÜLKEMİZİN GERÇEK SORUNLARINI ÇÖZMEYE ÇALIŞALIM
Avrupa ülkeleri ile ülkemizdeki işsizlik oranlarını karşılaştıran ve ülkedeki işsizlik oranının çok yükseldiğini belirten Gaytancıoğlu, “Öncelikli olarak vatandaşlarımızın ceplerinde sınırlı sayıda para var. Esnaflarımız ve vatandaşlarımızla konuşmalarımızda işlerinin çok iyi olmadıklarını söylüyorlar. İnsanlarımız temel ihtiyaçlarını alırken eskisi gibi olmadıklarını söylüyorlar ve eskisi gibi davranmıyorlar, düşünüyorlar. Toplumumuzda geçim sıkıntısı çeken ve zor olanaklarla pazara çıkıp alışveriş yapmaya çalışırlarken eskiden pazar arabaları ile çıkarlardı şimdi poşetlerle çıkıyorlar. Bunu görüyoruz. Birilerinin de derdi tek adam rejimine götürmek. Bunun yanlış olduğunu her fırsatta söyledik. İnsanlarımızda 16 Nisan referandumu konuşuluyor. İnsanlarımız neyi oylayacaklarını çok iyi biliyorlar ve görüyorlar. Bize inanın bizlere net bir şekilde yanlış olduğunu ve hayır oyu vereceklerini söylüyorlar. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Biz bunu Keşan’da görüyoruz. Tüm Türkiye’de arkadaşlarımız ve partimizle yaptığımız araştırmalarda sonucun iyi olduğunu ve insanlarımız durumu görüp anladıkça, daha da hayır’ın arttığını görüyoruz. İnsanlarımızın derdi geçim ve işsizlik. Her 12 kişiden birisi ülkemizde işsiz. Bu çok yüksek bir oran. Avrupa ülkeleri ile karşılaştırdığımızda bizdeki işsizlik oranı gerçekten çok yüksek. Onun için bırakalım biz suni gündemler yaratmayı. Ülkemizin gerçek sorunlarını çözmeye çalışalım. İşsizliği çözmeye çalışalım. Ekonomiyi yerine oturtmaya çalışalım.” dedi.

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ

Yeni pazaryeri hakkında da değerlendirmelerde bulunan ve yeni pazaryerinin sosyal demokrat belediyeciliğin güzel bir örneği olduğuna vurgu yapan Gaytancıoğlu şunları kaydetti: “Pazaryerimiz gerçekten çok güzel. Sosyal demokrat belediyeciliğinin güzel bir örneği. Paylaşım örneği. Güzel ve intizamlı, esnafın düzgün bir şekilde mallarını getirebileceği, insanlarımız rahat bir şekilde alışveriş yapabileceği bir yer. Yerlerde çamur yok. Esnafımız pazaryerinin üstünün kapatılmasını talep ediyor. Keşan Belediyemizin konu hakkında çalışmaları olduğunu biliyorum. Üstünün modern bir şekilde kapatılacağını ve bu yerin tüm Türkiye’deki belediyelere örnek olması gerektiğini her fırsatta söylüyorum. Keşan Belediye Başkanımız Opr. Dr. Sayın Mehmet Özcan, 3 dönemdir görev yapıyor. Sosyal demokrat belediyeciliğinin tüm örneklerini veriyor. Şimdi üst yapıya önem veriyor. Bu pazaryeri ile birlikte esnaflarımızı karda, kışta ve çamurda bırakmamış oluyor. İnsanlarımızın modern bir şekilde alışveriş yapmasına olanak sağlıyor. Burası aynı zamanda çok amaçlı bir yer. Aynı zamanda pazaryerin altında otopark var. Esnaflarımızın yedi gün boyunca satış yaptıkları dükkânlar var. Bunun dışında kültürel faaliyetler de yapılıyor. İlerleyen zamanlarda açık hava konserleri ve siyasi partilerin toplantıları yapılabilir. Bu halka bütünleşmenin bir ürünüdür. Keşan Belediyemizi bu anlamda kutluyorum ve her zamanda yanlarında olduklarını söylüyorum.”

Gaytancıoğlu, esnaf ziyaretlerine devam ederek Kan bağışı kampanyası için Cumhuriyet Meydanında bulunan Kızılay TIR’ını ziyaret etti.