HABER MERKEZİ

CHP Keşan İlçe Başkanlığı seçimi yaklaşırken İlçe Başkanı adayı Güray Koşan, dün yaptığı yazılı açıklamayla kongrede oy kullanacak delegelere seslendi. Koşan’ın yazılı açıklaması şöyle:

“Sevdamız al renkli bayrağımız, nazlı vatanımızdır.

Sevdamız  Cumhuriyetin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerleridir.

Sevdamız inançlı, kararlı, mücadeleci CHP üyelerimizdir.

Sevdamız kimliği, kökeni, inancı her ne olursa olsun tüm halkımızdır.

Sevdamız Hak, Hukuk, Adalet, Özgürlük ve demokrasidir.

Sevdamız köylerden, beldelerden, ilçelerden, illerden başlayarak bir güneş gibi parlayan CHP’yi tek başına iktidar yapmaktır.

Bu sevdamızı gerçekleştirmenin biricik yolu; Örgüt içinde birlik, bütünlük, kucaklaşma ve dayanışmayı sağlamaktır. Örgüte güvenme, inanma ve topyekûn hep birlikte ayağa kalkma, mücadele alanlarına çıkmaktır. Yaşamın her noktasında sokakta, mahallede, üniversitede, fabrikada, tarlada partinin bakış ve düşünceleriyle, halkımızı buluşturmaktır. 

Öncelikle, güçlü bir örgüt yapısı oluşturmaktır; 

Tüm üyelerimize en kısa zamanda ulaşabilecek, bilgi verebilecek, irtibat kurabilecek telefon numaralarını kaydetmek, değişenleri de güncellemek olmalıdır.

Üyelerimizin ne işle uğraştığını, Mesleklerini, Eğitim durumlarını, Kan gruplarını partide kaydederek, acil kan ihtiyacı olduğunda öncelikli olarak 2726 kişilik CHP ailesi içinden çözüm aramak, dayanışmak olmalıdır.

Tüm üyelerimizle birlikte genel toplantılar düzenleyerek, üyelerin birbirleri ile tanışması, irtibat kurması ve birçok alanda dayanışma göstermesi, üyelerimizin uyarı, eleştiri ve önerilerini alarak yönetimin gereğini yapmasıdır.

Keşan CHP örgütümüzün 2726 olan üye sayısını, üye meslek analizini yaparak 4.000'e çıkarmayı hedefliyoruz.

Yeni seçilecek asil yönetim kurulu ile birlikte, yapacağımız tüm toplantıları yedek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapacağız. Gençlerin yönetme sanatını, pratiğini öğrenmeleri adına, tamamen gençlerden oluşan; ‘Gölge Yönetim Kurulu’ oluşturacağız.

Partimize yıllarca emek harcamış, görev yapmış deneyimli, siyasi alt yapısı olan partililerimizden oluşan ‘Danışma Kurulu’ oluşturulacaktır.

3’üncü dönem belediye CHP'de olmasına rağmen; ‘bazı partiler’ rahat ve aydınlık ilçe merkezine sahipken, Keşan CHP üyelerine dar ve karanlık koridorlu yerler uygun görülmüştür. Aydınlık ve rahat ortamı işlevi olan, CHP üyelerine yaraşır yeni "İlçe Merkezi" kazandırmayı hedefliyoruz.

Belediye başkan adayı ve diğer adaylıkları belirleme yöntemi olarak, daha demokratik olduğu inancıyla, tüm üyelerimizin katılımı ile önseçim yöntemini destekliyoruz.

Değerli mücadele ve yol arkadaşlarımız,  Keşan CHP siyasetinin geçmişten günümüze, adeta ölümüne verdikleri dürüst ve ahlaklı mücadele ile oluşturdukları siyasi altyapıyı; "burada rahmetli (Koca Başkan Mehmet Gemici, Rasim Ergene, Bilal Ergeç, İsmail Eker) ve nicelerini anmadan edemeyiz." bozmadan daha ileriye taşımak, CHP'nin mücadele bayrağını daha yukarılara yükseltmek, bizlerin temel görevi ve hedefidir.

Sadece Parti üyelerimizin ve halkımızın önünde eğiliriz. Bizi, başka hiçbir güç ne yıkabilir, ne de eğebilir.

Önceki ilçe başkanımız Erdoğan Gümülcineli ve yönetim kuruluna, verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, sağlıklı uzun yıllar dileriz. Artık bu görevi genç, dinamik, görev yapma heyecanı ile dopdolu, istemeden de olsa yapacağız demeden, gerçekçi uygulanabilir projeleri hayata geçirmeye hazır ekibimizle birlikte, ‘Biz Göreve Hazırız’ diyoruz.

Yaşasın Hak, Hukuk, Adalet, Demokrasi Mücadelemiz,

Atam Sen Rahat Uyu, Bizler Emanetini Koruyacağız, Ampulü Söndüreceğiz,

İşsizliği, Yoksulluğu Yeneceğiz Ülkemizi Soydurtmayacağız,

Toprak İşleyenin, Su Kullananın - İş Bilenin, Kılıç Kuşananındır,

Yaşasın, Laik Cumhuriyetin Ve Partimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk

Yaşasın, Cumhuriyet Halk Partisi,

Yaşasın,  Tüm Cumhuriyet Halk Partililer,

Listemizin rengi, bayrağımızın rengi olan ‘Kırmızı’dır. Oy verin, destek verin, örgütümüzü ayağa kaldırıp, iktidara beraber yürüyelim.