BÜLENT SAYLAM

Arda, konuyla ilgili yaptığı açıklamada siyasi düşünce olarak benimsediği ilkeleri karşılamadığı için kurucusu olduğu İYİ Parti’den istifa ettiğini söyledi. Arda’nın açıklaması şöyle:

“İyi Parti Keşan ilçe Teşkilatı kurucu üyesi olarak İyi Parti'den istifa ettiğimi belirtmek isterim. "Çok farklı düşüncelerle katıldığım İyi Parti şu ana kadar beklentilerin çok gerisinde kalmıştır. Siyasi düşünce olarak milliyetçi muhafazakar biri olarak fikirlerini savunduğum hatta kurucu üyesi olduğum partinin de bu çizgi ve yapıda olmasını isterdim. Fakat İyi Parti'nin kuruluş itibariyle daha çok yeni bir parti olmasına rağmen, bugüne kadar gerek Genel Merkez nezdinde gerekse yerelde yapılan açıklamalara bakıldığında beklenilenin aksine milliyetçilikten uzak bir görüntü sergilediğini görmekteyiz. Bu da çocukluğumdan beri milliyetçi biri olarak hayatını sürdüren biri olarak beni derinden üzmüştür. Hatta üzmekle kalmamış büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır.

Bana göre her siyasi partinin iyi ya da kötü bir çizgisi olması lazım. Ancak şu ana kadar ki süreçte görmekteyiz ki; İyi partinin ne belli bir siyasi çizgisi ne de her hangi bir konuda göstermiş olduğu dik duruşu vardır. Başkalarını kötüleyerek iyi biri olamazsınız. İyi Parti'nin şu ana kadar yaptığı tek şey; ‘Tencere dibim kara, senin ki benden kara’ siyasetidir. Varsa yoksa; Hükümet şöyle kötü, Recep Tayyip Erdoğan böyle kötü, Devlet Bahçeli şöyle yanlış. Tamam eyvallah! O dediklerinin hepsi doğru diyelim. İyi de sen ne söylüyorsun? Hiçbir şey! Kurucu üye olarak eşimize dostumuza bir şey anlatamıyoruz. Milliyetçi biri olarak, çok sevdiğimiz uğrunda birçok şeyi feda edebileceğimiz gençliğimizin hatta çocukluğumuzdan beri sevdamız olan Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ettik. İyi Parti'nin kuruluşunda aktif rol aldık. Bunları yaparken de kesinlikle ve kesinlikle hiçbir menfi düşünce içerisinde olmadık.

Geldiğimiz an itibariyle. Kurucu üyesi olduğum İyi Parti'den istifa ettiğimi belirtmek isterim.”

Arda, istifasının ardından siyasete devam edeceğinin sinyalini verdi.